2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Külföld

Hurrikán és bozóttűz pusztít Kanadában és Ausztráliában

Több mint 200 ezren vannak áram nélkül Kanadában, a Dorian hurrikán pusztítása miatt. A karibi térségből indult trópusi vihar, ereje nagy részét elveszítette mire elérte Kanadát, de még így is hatalmas fennakadásokat okozott a közlekedésben. Ausztráliában eközben a bozóttüzek okoznak gondot. A hatóságok több esetben is gyújtogatásra gyanakszanak.

  • Hurrikán és bozóttűz pusztít Kanadában és Ausztráliában

Nem kímélte Kanada Atlanti óceáni partvidékét a Dorian nevű hurrikán. A mintegy 140 kilométeres sebességű széllökések fákat csavartak ki a földből, megbénítva ezzel a közúti közlekedést, megszűntetve az áramszolgáltatást Új-Skócia tartomány jelentős részén. Hétfőn zárva maradtak a kormányhivatalok és az iskolák, de számos vállalkozás sem nyitott ki aznap. Bár halálos áldozatokat nem követelt, a Doriant mégis az elmúlt 15 éve legsúlyosabb hurrikánjának minősítették. 

A Dorian a Bahama szigeteken végezte a legnagyobb pusztítást. Onnan észak-nyugat felé, Florida irányába fordult, majd az atlanti óceán amerikai partvidékén át jutott el Kanadába. A Bahamákon két szigetet teljesen letartolt, és több tízezer embert földönfutóvá tett. A természeti katasztrófa miatt Donald Trump a Bahama-szigeteknek - a mentésben való részvételen túl - további segítséget ajánlott

"A pusztításra nincsenek szavak. Ebben a helyzetben mindenki segíteni akar, és ez számomra rendben is van, hiszen ez jó dolog."

- közölte Donald Trump, amerikai elnök, amikor bejelentette, hogy meghosszabbítják az Egyesült Államokba menekült bahamaiak védett státuszát.

Míg Észak-Amerikában a hurrikán pusztít Ausztráliában a bozóttüzek idén hamarabb és sokal nagyobb területen kezdődtek el. Queensland és Új-Dél-Wales államokban több ezer tűzoltó 140 helyszínen a lángokkal, akik munkáját a szeles idő is nehezíti. Több helyen felmerült a gyújtogatás gyanúja is.

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!