2024. 10. 16. Szerda Gál napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Külföld

Hszi Csin-ping: Kína hajlandó az Egyesült Államok partnere lenni

Hszi Csin-ping kínai elnök szerint a Kína és az Egyesült Államok közötti sikeres partnerség és barátság lehetőséget jelent a két ország számára, hogy egymás fejlődését ne akadályozzák, hanem elősegítsék – jelentette a kínai állami média szerdán.

  • Hszi Csin-ping: Kína hajlandó az Egyesült Államok partnere lenni

"Kína hajlandó az Egyesült Államok partnere és barátja lenni. Ez nemcsak a két ország, hanem a világ javát is szolgálja" – idézte Hszit a CCTV kínai állami televízió.

A jelentés szerint Hszi az amerikai-kínai kapcsolatok nemzeti bizottságának (NCUSCR) éves gálavacsorájára küldött üzenetében fogalmazott így, amelyben a kínai elnök nagyra értékelte a bizottság töretlen erőfeszítéseit a két ország közötti kapcsolatok és együttműködések előmozdítására.

Hszi rámutatott, hogy a kínai-amerikai kapcsolatok a világ legfontosabb kétoldalú kapcsolatai közé tartoznak, amelyek kihatnak az emberiség jövőjére és sorsára – olvasható levelében.

"Kína mindig is a kölcsönös tisztelet, a békés egymás mellett élés és a mindenki számára előnyös együttműködés elve szerint kezelte a kínai-amerikai kapcsolatokat, és mindig úgy vélte, hogy Kína és az Egyesült Államok sikeres egymás számára is lehetőséget jelent" – fogalmazott, hozzátéve, hogy szerinte a két országnak inkább egymás fejlődését kell ösztönöznie, mintsem akadályoznia.

A kínai elnök azt is elmondta, hogy a nyitás a kínai modernizáció egyik meghatározó jellemzője, és Kína csak egyre szélesebbre fogja nyitni kapuit a külvilág felé. Emellett fokozni fogja intézményi nyitottságát és folytatja az első osztályú nemzetközi üzleti környezet kiépítését, kihasználva hatalmas piaci és belső keresleti potenciáljának előnyeit több lehetőséget teremtene a kínai-amerikai együttműködés számára.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Amerika választ: Civileket is levadászhatnak  + videó

Amerika választ: Civileket is levadászhatnak  + videó

Változott, az amerikai lapok szerint  könnyebb lett a katonaságot bevetni a civilek szerint az Egyesült Államokban, sőt a katonák civileket is likvidálhatnak a jövőben. Erről beszélt az Amerika választ című műsorban Csizmazia Gábor, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa Virághalmy Sarolta szerkesztő-műsorvezetővel.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!