2024. 05. 08. Szerda Mihály napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Külföld

Hollandiában nőtt az antiszemita incidensek száma

Hollandiában egyre jobban terjed az antiszemitizmus, tavaly háromszorosára nőtt az antiszemita incidensek száma 2018-hoz képest - írta a Trouw címu napilap szombaton a holland ügyészség statisztikáira hivatkozva.

  • Hollandiában nőtt az antiszemita incidensek száma

Az elmúlt öt évben az ügyészség összesen 237, antiszemitizmussal kapcsolatos ügyet vizsgált. A be nem jelentett esetek száma azonban ennél több is lehet, mert az állami szerv nem tud olyan incidensekkel foglalkozni, amelyekhez a rendőrség nem szolgáltatott elég bizonyítékot - írta a lap.

A holland igazságügyi tanács adatai szerint az elmúlt öt évben 23 embert ítéltek el antiszemita megnyilvánulás miatt, de vélhetően az ilyen megnyilvánulások valódi száma is több, mert több ügyet "vallási meggyőződésen alapuló diszkrimináció" általános címmel regisztráltak - tette hozzá a lap.

Eddo Verdoner, az antiszemitizmus elleni küzdelemért felelős nemzeti koordinátor az újságnak úgy nyilatkozott, hogy a zsidókkal szembeni gyűlölet leginkább az interneten, ezen belül a közösségi médiában terjed. Mint mondta, 2020-ban több mint kétszázezer antiszemita tartalom és bejegyzés volt látható a holland internetes oldalakon.

Az ügyészség adataiból az is kiderült, hogy a koronavírus-járvány idején kifejezetten nőtt az antiszemita megnyilvánulások száma Hollandiában.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!