2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Hillary Clinton nem indul a 2020-as elnökválasztáson

Hillary Clinton korábbi amerikai külügyminiszter és legutóbbi demokrata párti elnökjelölt helyi idő szerint hétfőn bejelentette, hogy nem indul a 2020-as elnökválasztáson.

  • Hillary Clinton nem indul a 2020-as elnökválasztáson

Az egykori New York-i szenátor a News12 nevű tévécsatornának nyilatkozott, s bár világossá tette, hogy az elnökválasztáson nem méreti meg magát, azt ígérte, hogy „nem megy sehova”, vagyis marad az aktív politikai pályán.

„Tovább dolgozom, felemelem a hangomat, és kiállok azért, amiben hiszek” – hangoztatta Clinton, hozzátéve, hogy mélyen nyugtalanítja, ami jelenleg az országban történik.

A Demokrata Párt elnökjelöltségére pályázó politikusoknak azt üzente, hogy semmit ne vegyenek készpénznek, akkor sem, ha Donald Trump kormánya valós problémák és megszegett ígéretek sorát hagyja maga mögött.

Hillary Clinton úgy maradt alul 2016-ban az elnökválasztáson Donald Trumppal szemben, hogy szinte mindenki biztos volt abban, hogy ő fog győzni, a leadott szavazatok számát tekintve többen is szavaztak rá, de az elnököt az államonként eltérő számú elektorokból álló testület választja meg, és Trumpnak több elektort sikerült nyernie. Így lett Trump az Egyesült Államok 45. elnöke.

Hillary Clinton amúgy már élt a Fehér Házban, amikor férje, Bill Clinton 1993 és 2001 között az Egyesült Államok 42. elnöke volt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!