2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Amerika magyar grófja

Következik:

Európai Híradó 04:00

Külföld

Hétezer hektár erdő égett le a portugál erdőtüzekben

Négy nap alatt hétezer hektár erdő lett a lángok martalékává Portugáliában, az erdőtüzekben megsérültek száma pedig keddre 41-re nőtt. Továbbra is 1100 tűzoltó küzd a lángok ellen a fővárostól 225 kilométerre északkeletre fekvő Castelo Branco térségében. A tűzön időközben sikerült úrrá lenni, ebben a hatóságokat egy kevés csapadék is segítette.

  • Hétezer hektár erdő égett le a portugál erdőtüzekben

A legsúlyosabban érintett régió lakosai ugyanakkor bírálattal illették a hatóságokat, mondván, nem elegendő tűzoltót riasztottak. Ricardo Aires, Vila de Rei település polgármestere például azt kifogásolta, hogy az erdőtüzek mértékéhez képest "kevés eszköz" állt rendelkezésre. Az oltási műveletet vezető Luis Belo Costa ugyanakkor azzal válaszolt, hogy "nincsenek korlátlan lehetőségeik". 650 tűzoltó ugyanis Portugália más térségeiben tomboló kisebb tüzek eloltásával volt elfoglalva.

Szombat délután három helyen gyulladt ki a növényzet Castelo Branco közelében. A lángok oltásában akkor 1700 tűzoltó, 500 tűzoltóautó, húsz helikopter, illetve repülőgép vett részt.

A portugál rendőrség vasárnap közölte, hogy őrizetbe vett egy 55 éves férfit azzal a gyanúval, hogy ő okozta a több napja tomboló erdőtüzeket.

MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!