2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Amerika magyar grófja 03:00

Külföld

Hazugnak minősítette Donald Trump egyik bejegyzését a Twitter

Hazugnak minősítette Donald Trump egyik bejegyzését a Twitter. Az internetes cég most először tett ilyet az elnök egyik bejegyzése kapcsán. Közben a demokraták elnökjelöltje kreténnek nevezte az elnököt, amiért az Joe Biden fekete arcmaszkján élcelődött. Biden szerint Trumpnak vezetőként jó példával kellene elöl járnia, felelőtlen módon mégsem visel maszkot.

  • Hazugnak minősítette Donald Trump egyik bejegyzését a Twitter

Még el sem kezdődött igazán, máris durva adok kapokká alakult az elnökválasztási kampány az Egyesült Államokban. Joe Biden a háborúban elesett amerikai katonák emléknapján – két hónapos karanténját megszakítva – felesége társaságában megkoszorúzott egy katonai emlékművet Delaware államban. Óriási fekete szájmaszkot és fekete napszemüveget viselt, amit Trump kigúnyolt az interneten. Egy fotót tett közzé azzal a megjegyzéssel, hogy ez a kép a magyarázata annak, hogy miért nem szeret szájmaszkot viselni a nyilvánosság előtt".

Az amerikai elnök hétfőn két helyszínen is koszorúzott: az arlingtoni nemzeti sírkertben és a Baltimore melletti Fort Henry emlékhelyén. Egyik helyen sem viselt szájmaszkot. Biden ennek kapcsán a CNN-ben azt mondta, hogy a világ összes orvosa szerint muszáj maszkot hordani mások társaságában.

Biden szerint Trump egy "tökéletes kretén"

Hozzátette azt is, hogy egy vezetőnek saját viselkedésével kell példát mutatnia. Donald Trump szokását, hogy a nyilvánosság előtt soha nem visel szájmaszkot, "macsó dolognak" nevezte. Arra pedig, hogy Trump az ő maszkján élcelődött azt mondta, ő egy tökéletes kretén.

A koronavírus járvány és annak gazdasági pusztítása lesz az elnökválasztás legfontosabb témája, és a felmérések szerint Trump nem áll jól, igaz a közvélemény-kutatók 2016-ban rendre alulmérték támogatóinak számát.

Még úgy sem áll jól Trump, hogy Joe Biden személyében elvileg könnyen támadható ellenfele van, hiszen a veterán, 77 éves politikus minden nyilvános szereplésén zavarba ejtő kijelentéseket tesz, olykor összefüggéstelenül beszél, dolgokat kever össze és emlékezete egyre gyakrabban kihagy.

A vírussal kapcsolatban annyit, hogy keményen dolgoznak rajta. De úgy néz ki, hogy áprilisra, amikor egy kicsit melegebb lesz, csodálatos módon el fog tűnni majd, remélem így igaz.

Közölte még február 10-én az elnök, de jóslata nem vált be: áprilisban robbant be igazán a járvány, az egész ország pedig akkorra már karanténban volt.

Trump azt is mondta eleinte, hogy az új típusú koronavírus olyan mint az influenza, de ezzel csak elbagatellizálta a veszélyt.

A Twitter is betámadta Trumpot

A demokraták mellett csatasorba rendeződtek a kaliforniai technológiai cégek is, amelyek a republikánusok szerint rendre balra húznak vagyis törlik a jobboldali tartalmat. A Facebook és a Google cenzúráját a Twitter intenzív használatával tudta kivédeni az elnök, de most ez a cég is támadásba lendült.

A Twitter – most először – fact chek, vagyis tény ellenőrzés címkével jelölte meg az elnök bejegyzését, aki a levélben történő szavazás kapcsán azt írta, hogy az a választások elcsalásához vezethet, egy másik bejegyzésben pedig egyértelműen leszögezte, hogy a novemberi választáson csalásra készülnek a demokraták.

A Twitter a bejegyzésekhez - cáfolatként - egy CNN riport linkjét csatolta. Az amerikai hírtelevízió évek óta hadjáratot visel Trump ellen, ő pedig a hamis hírek forrásának nevezi a televíziót. Az elnök nehezen viselte a cenzúrát.

„A Twitter teljesen megfojtja a sajtószabadságot, amit én elnökként nem engedek meg!”

- írta az elnök, egyelőre még a Twitter csatornán.

Hír TV

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!