2024. 10. 18. Péntek Lukács napja
Jelenleg a TV-ben:

Mohácsi csata: Hol halt meg a király?

Következik:

Vezércikk 04:00

Külföld

Harmadik napja lassul a koronavírus-járvány Kínában

Kínában harmadik napja csökken az új koronavírusos megbetegedések száma. Szombaton 2009 új beteget regisztráltak, amivel az összes fertőzött száma 68 500-ra emelkedett. Szombaton 142 ember halt bele a betegségbe, így a halálos áldozatok száma 1665-re nőtt. A kínai hatóságok arról is tájékoztattak, hogy már csaknem kilenc és fél ezer embert nyilvánítottak gyógyultnak. A járvány Kínában továbbra is a kórokozó kiindulópontjának számító Hupej tartományban terjed a leginkább.

  • Harmadik napja lassul a koronavírus-járvány Kínában

Főorvos: hazamehettek a Vuhanból hazahozott magyarok a kórházból

Hazamehetett az a hét magyar állampolgár a kórházból, akiket 14 nappal ezelőtt helyeztek karanténba, miután Franciaországon keresztül hazaérkeztek a kínai Vuhanból - közölte a Dél-pesti Centrumkórház - Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet osztályvezető főorvosa vasárnap az MTI-vel.

Szlávik János elmondta, a hat férfi és egy nő a kórházi karantén ideje alatt végig tünet- és panaszmentes volt, laboratóriumi vizsgálataik kóros eredményeket nem mutattak.

A főorvos hozzátette: azért kellett számukra elrendelni a két hét megfigyelési karantént, mert ez az eddig ismert leghosszabb lappangási ideje a koronavírus-fertőzésnek.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által COVID-19-nek elnevezett vírus több mint 64 ezer embert betegített meg világszerte.

A VW-csoport kínai eladásai 11,3 százalékkal estek januárban

A Volkswagen-csoport, amely a világ vezető járműgyártója, azt közölte, hogy a Covid-19 koronavírus miatt januárban éves szinten 11,3 százalékkal estek eladásai Kínában, amely a világ legnagyobb járműpiaca.

A VW-csoport, amelyhez olyan márkák tartoznak, mint a névadó Volkswagen vagy az Audi, a Porsche és a Skoda, januárban 343 ezer 400 járművet értékesített Kínában, és Hongkongban. Kína a VW-csoport legnagyobb piaca. Tavaly Kínában a VW-csoport 4,2 millió autót értékesített, 0,6 százalékkal többet a 2018. évinél. A Volkswagen-csoport Kínában működő gyárai tavaly több mint 4 millió autót gyártottak.

A VW csoportszintű globális eladása az múlt hónapban 5,2 százalékkal, 836 ezer 800 járműre esett, az észak-amerikai eladások ugyanakkor csaknem 5 százalékkal nőttek.

Tajvanon meghalt az első koronavírussal fertőződött ember

Tajvan középső részén vasárnap meghalt az első helybeli, akinél kimutatták a COVID-19-nevű új koronavírust - közölte az egészségügyi miniszter.

A hatvanéves férfi az elmúlt időben nem járt külföldön, a hatóságok vizsgálják miképpen fertőződött meg. Február 3-án került kórházba légzési elégtelenséggel, végül tüdőgyulladást állapítottak meg nála. A tárcavezető tájékoztatása szerint az elhunyt egyik hozzátartozója is megfertőződött a kórral.

A férfi taxisként dolgozott, bár mostanában nem járt külföldön, olyan utazókat szállított, akik Kínából, Hongkongból és Makaóból tértek vissza a szigetországba. Vizsgálat indult annak kiderítésére, hogy kikkel érintkezhetett a sofőr, aki cukorbeteg volt, valamint B típusú hepatitiszes.

A szárazföldi Kínán kívül mintegy 500 koronavírus megbetegedést regisztráltak több mint 20 országban és területen, a betegségnek egy-egy halálos áldozata van Japánban, a Fülöp-szigeteken, Franciaországban, Tajvanon és Hongkongban.

 

 

Megállíthatatlannak tűnik a fertőzés a Diamond Princess fedélzetén

MTI, Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Öngyilkos merénylet történt Mogadishuban

Öngyilkos merénylet történt Mogadishuban

Legkevesebb 11 halálos áldozata van a szomáliai főváros, Mogadishu rendőrakadémiája egyik kávézójában végrehajtott öngyilkos merényletnek - közölte csütörtökön a helyi rendőrség.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!