2024. 03. 04. Hétfő Kázmér napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Külföld

Halálos kimenetelűvé vált a Black Friday

Csütörtök este halálos kimenetelűvé vált a Black Friday megnyitója. Egy amerikai bevásárlóközpontban két tinédzser veszekedése tűzpárbajjá fajult.

  • Halálos kimenetelűvé vált a Black Friday

Vásárlók kígyóztak hosszú sorban egy észak-karolinai bolt előtt. Az egyesült államokban a hálaadást követő péntektől, azaz a Black Friday-től karácsonyig a kereskedők egész éves forgalmuk 40 százalékát bonyolítják le. „Szeretek eljönni az üzletbe, hogy végigsétálhassak, mintsem, hogy online vásároljak valamit” - mondta egy nő, aki szerint a sorban állás is gyorsabban telik beszélgetve, barátkozva. 

Az Egyesült Államokban a hálaadást követő nap 1932 óta számít a karácsonyi bevásárlási szezon kezdetének, amikor hosszú nyitva tartással és rendkívüli kedvezményekkel várják a vásárlókat a kereskedők. A Black Friday elnevezés a 60-as évekből származik – a fekete jelző arra utal, hogy az üzletek eredménye a kézzel írott könyvelésben a vásárlási láz nyomán a pirossal írt veszteségből a feketével írt nyereségbe fordul át.

Alabamában viszont halálos lövöldözéssel végződött a vásárlás Hoover egyik bevásárlóközpontjában. „Hallani nem hallottam semmit, csak fizetni készültem a boltban, ekkor valaki elkezdte kiabálni, lövöldöző, menjenek hátra, ekkor a bolti eladók betuszkoltak minket a polcok mögé, ahova csak tudtak” – mesélte az egyik vásárló. 

A rendőrség szerint két fiatal vitája fajult lövöldözéssé. Egyikük megsérült, a másik pedig megpróbált elmenekülni a helyszínről.

Végül a rendőrökkel is tűzharcba kezdett, ennek során az egyenruhások lelőtték.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Súlyos vádak érték Osváth Zsoltot

Súlyos vádak érték Osváth Zsoltot

A Noryna Diamond néven ismert transznemű influenszer azzal vádolta meg a nyíltan homoszexuális youtubert, Osváth Zsoltot (VV Zsolti), hogy kiskorúval létesített szexuális kapcsolatot, írta meg a Magyar Jelen.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!