2022. 08. 10. Szerda Lőrinc napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Külföld

Halálbüntetést kértek az El Pasó-i tömeggyilkosra

Vádat emeltek a múlt hét szombaton El Pasóban 22 embert lemészárló férfi ellen. A 21 éves tömeggyilkosra halálbüntetést kért az ügyész. Az ámokfutó vélhetően bosszúból ölt. A spanyolajkú bevándorlókat tette felelőssé, amiért elveszik az amerikai emberektől a munkát. A Daytonnban vasárnap 9 embert kivégző férfiról pedig kiderült, hogy a Demokrata Pártot támogatta, és szélsőbaloldali eszméket vallott.

  • Halálbüntetést kértek az El Pasó-i tömeggyilkosra

Százával helyeztek el virágokat és gyújtottak mécseseket az elhunytak emlékére a Texas állambeli El Pasóban. A gyászolók a mexikói határ melletti város bevásárlóközpontja mellett rótták le kegyeletüket. Ott, ahol múlt hét szombaton 22 emberrel végzett egy ámokfutó, további 24-et pedig megsebesített. 

Miután több mexikói állampolgár is életét vesztette a mészárlásban, a latin-amerikai ország külügyminisztere is El Pasóba látogatott.

Megbeszélést folytatok a főügyész úrral. A 2 kormány együttműködik, és meogsztjuk egymással az információkat. A támadást terrorcselekményként kezeljük. Az Egyesült Államok területén hajtották végre, és a mexikói emberek ellen irányult" - jelentette ki az latin-amerikai ország külügyi tárcavezetője.

A rendőrök házkutatást tartottak A 21 éves tömeggyilkosnál, akinél rasszista, illetve migránsellenes dokumentumokat találtak. Ez a nyomozók szerint azt támasztja alá, hogy a férfi valóban bosszúból ölt. A spanyolajkú bevándorlókat tette felelőssé, amiért elveszik az amerikai emberektől a munkát. A támadó ellen vádat emeltek, és halálbüntetést kért rá az ügyész. Az Egyesült Államok elnöke bejelentette, hogy ő is felkeresi El Pasót.

Donald Trump a texasi város mellett az ohioi Daytonba is ellátogat, ahol vasárnap 9 embert lőtt agyon, további 27-et pedig megsebesített egy fiatalember, aki mészárlás után magával is végzett.

Minden érintettről gondoskodunk, és minden áldozat hozzátartozóját segíteni fogjuk. Isten nyugosztalja az elhunytakat. Haláluk nem volt hiábavaló" - nyilatkozta az elnök.

A daytoni támadó indítéka továbbra sem ismert. A rendőrség azonban egyre több arra utaló jelet talált, hogy a férfi szélsőbaloldali eszméket vallott, és internetes bejegyzései szerint elkötelezett támogatója volt a Demokrata Pártnak.

A tömeggyilkosságok nyomán az Egyesült Államokban ismét felerősödtek a fegyvertartási szabályok szigorítását követelő hangok. A Daytonban lövöldöző férfi legálisan vásárolta félautomata fegyverét, és joggal tartotta magánál.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!