2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

CPAC Magyarország 2024 09:00

Külföld

Halálbüntetést kértek az El Pasó-i tömeggyilkosra

Vádat emeltek a múlt hét szombaton El Pasóban 22 embert lemészárló férfi ellen. A 21 éves tömeggyilkosra halálbüntetést kért az ügyész. Az ámokfutó vélhetően bosszúból ölt. A spanyolajkú bevándorlókat tette felelőssé, amiért elveszik az amerikai emberektől a munkát. A Daytonnban vasárnap 9 embert kivégző férfiról pedig kiderült, hogy a Demokrata Pártot támogatta, és szélsőbaloldali eszméket vallott.

  • Halálbüntetést kértek az El Pasó-i tömeggyilkosra

Százával helyeztek el virágokat és gyújtottak mécseseket az elhunytak emlékére a Texas állambeli El Pasóban. A gyászolók a mexikói határ melletti város bevásárlóközpontja mellett rótták le kegyeletüket. Ott, ahol múlt hét szombaton 22 emberrel végzett egy ámokfutó, további 24-et pedig megsebesített. 

Miután több mexikói állampolgár is életét vesztette a mészárlásban, a latin-amerikai ország külügyminisztere is El Pasóba látogatott.

Megbeszélést folytatok a főügyész úrral. A 2 kormány együttműködik, és meogsztjuk egymással az információkat. A támadást terrorcselekményként kezeljük. Az Egyesült Államok területén hajtották végre, és a mexikói emberek ellen irányult" - jelentette ki az latin-amerikai ország külügyi tárcavezetője.

A rendőrök házkutatást tartottak A 21 éves tömeggyilkosnál, akinél rasszista, illetve migránsellenes dokumentumokat találtak. Ez a nyomozók szerint azt támasztja alá, hogy a férfi valóban bosszúból ölt. A spanyolajkú bevándorlókat tette felelőssé, amiért elveszik az amerikai emberektől a munkát. A támadó ellen vádat emeltek, és halálbüntetést kért rá az ügyész. Az Egyesült Államok elnöke bejelentette, hogy ő is felkeresi El Pasót.

Donald Trump a texasi város mellett az ohioi Daytonba is ellátogat, ahol vasárnap 9 embert lőtt agyon, további 27-et pedig megsebesített egy fiatalember, aki mészárlás után magával is végzett.

Minden érintettről gondoskodunk, és minden áldozat hozzátartozóját segíteni fogjuk. Isten nyugosztalja az elhunytakat. Haláluk nem volt hiábavaló" - nyilatkozta az elnök.

A daytoni támadó indítéka továbbra sem ismert. A rendőrség azonban egyre több arra utaló jelet talált, hogy a férfi szélsőbaloldali eszméket vallott, és internetes bejegyzései szerint elkötelezett támogatója volt a Demokrata Pártnak.

A tömeggyilkosságok nyomán az Egyesült Államokban ismét felerősödtek a fegyvertartási szabályok szigorítását követelő hangok. A Daytonban lövöldöző férfi legálisan vásárolta félautomata fegyverét, és joggal tartotta magánál.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!