2021. 09. 24. Péntek Gellért, Mercédesz napja
Jelenleg a TV-ben:

Csörte - A nap vitája

Következik:

Radar 06:00

Külföld

Halálbüntetést kértek az El Pasó-i tömeggyilkosra

Vádat emeltek a múlt hét szombaton El Pasóban 22 embert lemészárló férfi ellen. A 21 éves tömeggyilkosra halálbüntetést kért az ügyész. Az ámokfutó vélhetően bosszúból ölt. A spanyolajkú bevándorlókat tette felelőssé, amiért elveszik az amerikai emberektől a munkát. A Daytonnban vasárnap 9 embert kivégző férfiról pedig kiderült, hogy a Demokrata Pártot támogatta, és szélsőbaloldali eszméket vallott.

Százával helyeztek el virágokat és gyújtottak mécseseket az elhunytak emlékére a Texas állambeli El Pasóban. A gyászolók a mexikói határ melletti város bevásárlóközpontja mellett rótták le kegyeletüket. Ott, ahol múlt hét szombaton 22 emberrel végzett egy ámokfutó, további 24-et pedig megsebesített. 

Miután több mexikói állampolgár is életét vesztette a mészárlásban, a latin-amerikai ország külügyminisztere is El Pasóba látogatott.

Megbeszélést folytatok a főügyész úrral. A 2 kormány együttműködik, és meogsztjuk egymással az információkat. A támadást terrorcselekményként kezeljük. Az Egyesült Államok területén hajtották végre, és a mexikói emberek ellen irányult" - jelentette ki az latin-amerikai ország külügyi tárcavezetője.

A rendőrök házkutatást tartottak A 21 éves tömeggyilkosnál, akinél rasszista, illetve migránsellenes dokumentumokat találtak. Ez a nyomozók szerint azt támasztja alá, hogy a férfi valóban bosszúból ölt. A spanyolajkú bevándorlókat tette felelőssé, amiért elveszik az amerikai emberektől a munkát. A támadó ellen vádat emeltek, és halálbüntetést kért rá az ügyész. Az Egyesült Államok elnöke bejelentette, hogy ő is felkeresi El Pasót.

Donald Trump a texasi város mellett az ohioi Daytonba is ellátogat, ahol vasárnap 9 embert lőtt agyon, további 27-et pedig megsebesített egy fiatalember, aki mészárlás után magával is végzett.

Minden érintettről gondoskodunk, és minden áldozat hozzátartozóját segíteni fogjuk. Isten nyugosztalja az elhunytakat. Haláluk nem volt hiábavaló" - nyilatkozta az elnök.

A daytoni támadó indítéka továbbra sem ismert. A rendőrség azonban egyre több arra utaló jelet talált, hogy a férfi szélsőbaloldali eszméket vallott, és internetes bejegyzései szerint elkötelezett támogatója volt a Demokrata Pártnak.

A tömeggyilkosságok nyomán az Egyesült Államokban ismét felerősödtek a fegyvertartási szabályok szigorítását követelő hangok. A Daytonban lövöldöző férfi legálisan vásárolta félautomata fegyverét, és joggal tartotta magánál.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Egy év alatt nem történt előrelépés az uniós migrációs terv megvalósításában

Az Európai Bizottság alelnöke szerint nincs szükség stratégiára. 2021. szeptember 23.

Szijjártó: A Közel-Kelet és Közép-Európa biztonsága szorosan összefügg

A tárcavezető hangsúlyozta: folytatni kell a kapcsolatok normalizálását Izrael és az arab országok között. 2021. szeptember 23.

A gyermekvédelmi törvényt kritizálta a korábban letartóztatott amerikai riporter

A riporter most a magyar külügyminiszterrel készített interjút, amiben hevesen bírálta a gyermekvédelmi törvényt. 2021. szeptember 23.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!