2024. 06. 18. Kedd Arnold, Levente napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tiltott absztraktok 03:00

Külföld

Háborúba küldené Brüsszel az európai fiatalokat

Az Európai Unió teljes területén mozgósítana Oroszország ellen Manfred Weber. A EP-választások tétje azért is hatalmas, hiszen a Európai Néppárt elnökének ötletét az újonnan felálló Európai Parlament fogja elbírálni.

  • Háborúba küldené Brüsszel az európai fiatalokat

Az orosz-ukrán háború második évfordulója óta egyre durvább tervek születnek Brüsszelben és Nyugat-Európában. Akár egy harmadik világháborút is kirobbantanának.

Küldenék a behívót

Emmanuel Macron francia elnök nagy port kavart év elején tett kijelentésével, miszerint ha a helyzet úgy hozza, akár nyugati csapatokat is lehetne Ukrajnába küldeni. A háborúpárti baloldali államfő fokozta a tempót, és nem sokkal ezután már az atombombák bevetésének lehetőségéről kezdett el beszélni." A nyugati politikusok azóta egymást túllicitálva próbálnak megfelelni a háborús tébolynak. Macron után Donald Tusk lengyel kormányfő is beállt a sorba: szerinte fel kell készülni a legrosszabbra is. Mostanra pedig odáig jutottak, hogy nyíltan kimondják: nem kell annyira félni egy világháborútól.

A napokban azonban egy minden eddiginél őrültebb felvetés érkezett: az európai szintű kötelező sorkatonaság. Manfred Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetője a BR24 televíziós műsorban nemcsak az európai atomfegyver mellett tette le a voksát, hanem 

 bedobta az általános, EU-s szintű kötelező szolgálati év bevezetésének tervét. 

A történethez hozzátartozik, hogy a nyilatkozat előtt pártja már állást foglalt a sorkatonaság mellett. A kiállás súlyát növeli, hogy a CDU - a Scholz-kormány dilettáns tevékenysége miatt - vezet a közvélemény-kutatásokban. Az pedig tudvalevő, hogy Németország a gazdasági problémák ellenére Európa vezető hatalma. Így bár sokan próbálják bagatellizálni az elhangzottakat, azt komolyan kell venni.

A teljes cikket az Origo oldalán olvashatják, IDE KATTINTVA.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk - Folytatódik Magyar Péter politikai szemfényvesztése + videó

Vezércikk - Folytatódik Magyar Péter politikai szemfényvesztése + videó

Korábbi ígéreteivel ellentétben - úgy tűnik - mégis EP-képviselő akar lenni Magyar Péter? A kérdésről látszólag megszavaztatja a támogatóit, a szavazásnál azonban csak a képviselői mandátum felvétele melletti érveket hozott fel. A témában a Vezércikk vendégei is véleményt mondtak.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Feloszlatta háborús kabinetjét az izraeli miniszterelnök

Feloszlatta háborús kabinetjét az izraeli miniszterelnök

Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő feloszlatta hétfőn háborús kabinetjét, miután Beni Ganc, a centrista Nemzeti Egység párt vezetője, volt védelmi miniszter egy héttel ezelőtt kilépett a testületből - jelentette be hétfőn a miniszterelnöki hivatal szóvivője.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!