2022. 08. 17. Szerda Jácint napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napi aktuális 06:30

Külföld

Gyorsult a fertőzés üteme Ukrajnában

Alig látni embereket az ukrán fővárosban, Kijev utcái gyakorlatilag kiürültek. Vitalij Klicsko polgármester legutóbb múlt hét végén jelentette be, hogy a koronavírus-járvány miatt hozott intézkedéseket továbbra is fenntartják. Észak-keleti szomszédunknál tovább gyorsult a fertőzés terjedése. Tizenhat ezer feletti, az előző napinál 2 ezerrel több új beteget, és ismét 400 fölötti elhunytat jegyeztek fel.

  • Gyorsult a fertőzés üteme Ukrajnában

A Közegészségügyi Központ főigazgatója szerint ugyanakkor Ukrajna már túljutott a pandémia csúcspontján. A nyugati régiókban már csökken a megbetegedések száma, és a járvány a keleti megyékre tolódik át.

Romániában 2 hete folyamatosan csökken az újonnan azonosított fertőzések száma, a Covid-kórházak intenzív osztályai azonban továbbra is telítettek, és a járvánnyal összefüggő elhalálozások száma is emelkedő tendenciát mutat.

Szerbiában gőzerővel immunizálják a lakosságot. Az ország átoltottság tekintetében Európa élmezőnyéhez tartozik. A vakcinakampány pedig tovább fog gyorsulni, miután déli szomszédunk is gyártani fogja az orosz oltóanyagot.

Szlovéniában is lassú csökkenésnek indult a fertőzések száma, ezért Ljubljana tovább enyhít a korlátozásokon. A 12-ből nyolc régióban hétfőtől kinyithatnak a vendéglátóhelyek kerthelyiségei és teraszai. Lazítanak a határátlépés feltételein is.

Szlovákiában is javultak a mutatók. A miniszterelnök arról számolt be, hogy már május elején elkezdhetnék az oltást a Szputnyik V vakcinával, amennyiben a magyarországi laboratóriumi vizsgálatok megfelelőnek találják a készítményt erre a célra.

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!