2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Vezércikk 14:05

Külföld

Gyorsan terjed az új vírusvariáns az Egyesült Államokban

  • Gyorsan terjed az új vírusvariáns az Egyesült Államokban

Rendkívül gyorsan terjed az új brit variáns az Egyesült Államokban. A fertőzöttek száma másfél hét alatt megduplázódott.

Február elsejétől ezért új maszkviselési szabályokat léptettek életbe. A tömegközlekedési eszközökön és a várókban is kötelező a védőeszköz viselése. Ezt azonban nem minden tagállam tartja be.

Mintát vesznek egy kaliforniai laborban, hogy a pozitív koronavírus tesztek közül kiszűrjék, melyekért felelősek az új vírusvariánsok.

A brit változat ugyanis rendkívül gyorsan terjed az Egyesült Államokban.

Habár egyelőre csak 700 esetben azonosították az új törzset, a fertőzöttek száma másfél hét alatt megduplázódott.

Az amerikai virológus, Dr. Antony Fauci szerint az új mutációk elleni védekezés legjobb módja, ha felgyorsítják az oltási kampányt.

Az oltások mellett szigorításokkal próbálják meg a járványt visszaszorítani Amerikában. Február 1-jén új szabály lépett életbe. A repülőgépeken, vonatokon, metrókon, buszokon, taxiban, utaskocsiban, valamint a repülőtereken, peronokon, és állomásokon várakozóknak is kötelező a maszkviselés. Az American Airlines is bejelentette: megtiltja azoknak az utasoknak a beszállását, akik nem tartják be az utasításokat. A Szövetségi Légiközlekedési Hatóság pedig szigorúan bünteti azokat, akik megszegik a maszkrendet.

15 állam azonban továbbra is elutasítja az egész országra kiterjedő szigorítást, hiába figyelmeztetett a Fehér Ház is hétfőn, hogy ne enyhítsenek a korlátozásokon az új vírustörzsek miatt.

Iowa kormányzója például feloldotta a járvány terjedése elleni maszkkötelezettséget és a biztonságos távolságtartási szabályt, anélkül, hogy erről konzultált volna egészségügyi szakemberekkel. Tampa polgármestere pedig a város lakóival közös ünneplést tervez, miután a Buccaneers vasárnap megnyerte az NFL nagydöntőjét.

New Yorkban is lazítanak a korlátozásokon a közelgő Valentin Nap alkalmából.

Az Egyesült Államokban már több mint 476 ezeren haltak meg a koronavírus miatt. Vasárnap elhunyt az első kongresszusi képviselő is. Ron Wright republikánus politikus, Texas állam képviselője, rákkal küzdött és a múlt hónapban lett pozitív a koronavírus tesztje.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!