2024. 02. 23. Péntek Alfréd napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:30

Külföld

Görögországban is felbukkant a dél-afrikai változat

Görögországban is felbukkant a koronavírus Dél-Afrikában felbukkant mutáns változata - jelentette be vasárnap a kormány egyik tagja.

  • Görögországban is felbukkant a dél-afrikai változat

A polgári védelemért felelős miniszter egyik helyettese közölte, hogy az északi nagyvárosban, Szalonikiben jelent meg a B.1.351-es variáns, amelyet a Dél-afrikai Köztársaságban azonosítottak december közepén, de azóta hivatalosan megerősítették a jelenlétét több mint harminc országban.

Részleteket egyelőre nem tudni, mint ahogy azt sem, hogy a páciens járt-e külföldön a közelmúltban. A dél-afrikai változat mintegy 50 százalékkal fertőzőbb, mint az eredeti COVID-19-es vírus.

Görögországban jelen van a Nagy-Britanniában kimutatott új változat is, amely eddig hivatalosan 66 embert fertőzött meg. A dél-balkáni országban a kormány úgy határozott, hogy lelassítja a járványügyi korlátozások enyhítését, mert a múlt héten megint növekedésnek indult a fertőzöttek száma. A legsúlyosabb a helyzet a főváros, Athén térségében, ahol az új esetek mintegy felét regisztrálták.

A járvány kezdete óta Görögországban hivatalosan 156 473-an kapták el a betegséget és 5779-en haltak bele a szövődményekbe.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vidéki Antifa-tag rongált Budapesten

Vidéki Antifa-tag rongált Budapesten

Az elkövető Jámbor András és Pikó András aktivistája, illetve korábban a tatabányai baloldali polgármester kabinetjének kommunikációs gyakornoka volt.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!