2022. 07. 05. Kedd Emese, Sarolta napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:05

Külföld

Görögországban is felbukkant a dél-afrikai változat

Görögországban is felbukkant a koronavírus Dél-Afrikában felbukkant mutáns változata - jelentette be vasárnap a kormány egyik tagja.

A polgári védelemért felelős miniszter egyik helyettese közölte, hogy az északi nagyvárosban, Szalonikiben jelent meg a B.1.351-es variáns, amelyet a Dél-afrikai Köztársaságban azonosítottak december közepén, de azóta hivatalosan megerősítették a jelenlétét több mint harminc országban.

Részleteket egyelőre nem tudni, mint ahogy azt sem, hogy a páciens járt-e külföldön a közelmúltban. A dél-afrikai változat mintegy 50 százalékkal fertőzőbb, mint az eredeti COVID-19-es vírus.

Görögországban jelen van a Nagy-Britanniában kimutatott új változat is, amely eddig hivatalosan 66 embert fertőzött meg. A dél-balkáni országban a kormány úgy határozott, hogy lelassítja a járványügyi korlátozások enyhítését, mert a múlt héten megint növekedésnek indult a fertőzöttek száma. A legsúlyosabb a helyzet a főváros, Athén térségében, ahol az új esetek mintegy felét regisztrálták.

A járvány kezdete óta Görögországban hivatalosan 156 473-an kapták el a betegséget és 5779-en haltak bele a szövődményekbe.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

Tűzvész pusztít Görögország középső részén

Tűzvész pusztít Görögország középső részén, több falut ki kellett üríteni - közölték a helyi hatóságok. A helyi tűzoltóság egyik szóvivője kedd reggel az ERT állami műsorszolgáltatónak azt mondta, hogy éjszaka némileg megfékezték a lángokat, de a veszély nem múlt el.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!