2020. május 28.,
csütörtök, Emil, Csanád napja

Gázrobbanás történt egy fővárosi pékségnél

Hír TV

2019. január 12., szombat 13:10, frissítve: szombat 19:00

Két tűzoltó és egy spanyol nő meghalt, csaknem ötvenen pedig megsérültek Párizsban, ahol az opera közelében egy pékségben robbanás volt. A francia főügyész szerint baleset történt.

A Párizs belvárosában található opera közelében lévő földszinti pékséghez gázszivárgás miatt riasztották a tűzoltókat, a robbanás akkor történt, amikor kiérkeztek. Több autó és épület, köztük egy színház is megrongálódott a környéken, a robbanás hatalmas ereje miatt sokan azt hitték, földrengést éreznek.

A közeli hotel egyik alkalmazottja arról számolt be, sok vendégük is megsérült. „Amikor elhaladtam a bejárati ajtó mellett, akkor hallottam a hatalmas robbanást. Éreztem egy erős lökést, majd üvegtörmelékek és a plafon darabjai hullottak rám. Nem értettem, mi történik, de megpróbáltam védeni magamat. Már megszáradt, de a fejem és a nyakam is vérzett. Nem kaptam levegőt a fekete füsttől, nem tudtam, hol vagyok, csak arra tudtam gondolni, hogy ki kell jutnom onnan. Szóval eltakartam az arcom, és az volt a szerencsém, hogy ismerem a hotelt, tudtam merre van a kijárat, és végül kijutottam” – mesélte.

Több mint 200 tűzoltót és két helikoptert rendeltek ki a helyszínre, a robbanás okát még vizsgálják a hatóságok.

„A nyomozást természetesen a párizsi ügyészség irányítása alatt folytatjuk. Nem tudunk azonnal a helyszínre vonulni az épület jelentette veszélyek miatt, amit előbb ki kell üríteni és biztosítani kell. De folytatni fogjuk a vizsgálódást, hogy mindenre fény derüljön” – mondta Christophe Castaner, francia belügyminiszter.

Az épületek kiürítését akadályozta a sárgamellényesek tüntetése, akik az utcákon barikádokat is felállítottak.