2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

A szabadság bolond körei

Következik:

Híradó 12:00

Külföld

Gázrobbanás történt egy fővárosi pékségnél

Két tűzoltó és egy spanyol nő meghalt, csaknem ötvenen pedig megsérültek Párizsban, ahol az opera közelében egy pékségben robbanás volt. A francia főügyész szerint baleset történt.

  • Gázrobbanás történt egy fővárosi pékségnél

A Párizs belvárosában található opera közelében lévő földszinti pékséghez gázszivárgás miatt riasztották a tűzoltókat, a robbanás akkor történt, amikor kiérkeztek. Több autó és épület, köztük egy színház is megrongálódott a környéken, a robbanás hatalmas ereje miatt sokan azt hitték, földrengést éreznek.

A közeli hotel egyik alkalmazottja arról számolt be, sok vendégük is megsérült. „Amikor elhaladtam a bejárati ajtó mellett, akkor hallottam a hatalmas robbanást. Éreztem egy erős lökést, majd üvegtörmelékek és a plafon darabjai hullottak rám. Nem értettem, mi történik, de megpróbáltam védeni magamat. Már megszáradt, de a fejem és a nyakam is vérzett. Nem kaptam levegőt a fekete füsttől, nem tudtam, hol vagyok, csak arra tudtam gondolni, hogy ki kell jutnom onnan. Szóval eltakartam az arcom, és az volt a szerencsém, hogy ismerem a hotelt, tudtam merre van a kijárat, és végül kijutottam” – mesélte.

Több mint 200 tűzoltót és két helikoptert rendeltek ki a helyszínre, a robbanás okát még vizsgálják a hatóságok.

„A nyomozást természetesen a párizsi ügyészség irányítása alatt folytatjuk. Nem tudunk azonnal a helyszínre vonulni az épület jelentette veszélyek miatt, amit előbb ki kell üríteni és biztosítani kell. De folytatni fogjuk a vizsgálódást, hogy mindenre fény derüljön” – mondta Christophe Castaner, francia belügyminiszter.

Az épületek kiürítését akadályozta a sárgamellényesek tüntetése, akik az utcákon barikádokat is felállítottak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!