2023. 12. 01. Péntek Elza napja
Jelenleg a TV-ben:

Erdély és Románia

Következik:

Európai Híradó 04:00

Külföld

Függetlenségre törekszik az újraválasztott tajvani elnök

Tajvan új elnöke, az újraválasztott Caj Jing-ven beiktatási beszédében elutasította az ”egy ország, két rendszer” elvét. Korábban a szárazföldi Kína és Tajvan is azt vallotta, hogy bár egy Kína létezik, de mindketten fenntartották maguknak a jogot arra, hogy magukat tekintsék az egységes ország törvényes képviselőjének. Az elnököt támogató kormánypárt, a Demokratikus Haladás Pártja már nyíltan kiáll a sziget függetlensége mellett. Caj Jing-ven beszédében utalt rá, hogy a szigetállamban lényegében felszámolták a koronavírus-járványt. Tajvan azonban még megfigyelőként sem lehet a WHO tagja, mivel Kína és annak nemzetközi partnerei ellenzik ezt.

  • Függetlenségre törekszik az újraválasztott tajvani elnök

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!