2023. 12. 04. Hétfő Borbála, Barbara napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Hazahúzó 01:00

Külföld

Független Palesztina mellett teszi le voksát Svédország

Svédország is a független palesztin állam elismerésére készül.

A döntést a kormányfő jelentette be, amikor kabinetjének programját ismertette. A szociáldemokrata politikus azzal indokolta a lépést, hogy szerinte az Izrael és Palesztina közti konfliktust csak kétállami megoldással lehet lezárni. A miniszterelnök a választási kampányban a háborús bűnök kivizsgálását és a Gázai övezet blokádjának feloldását is szorgalmazta.

Világszerte százharminc állam ismerte el az 1988-ban kikiáltott palesztin államiságot, az Európai Unió országai közül viszont csak hét, köztük Magyarország. Az úgynevezett régi uniós tagállamok közül Svédország lenne az első, amely megteszi ezt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!