2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Külföld

Földrengés után tájfun közelít Tajvan partjaihoz

A szigetország felé közelít a Lekima nevű tájfun is, ezért több mint 100 ezer embert kellett evakuálni a Kelet-kínai tenger térségében.

  • Földrengés után tájfun közelít Tajvan partjaihoz

Az 5.9-es erősségű földmozgás Tajvan észak-keleti részét, Yilan tartományt rázta meg. A rengés epicentruma 22 kilométerre volt a föld alatt. Legalább 2000 épület megsérült és károsodtak a víz és gázvezetékek is.

A rengés okozta áramkimaradások miatt egy időre le kellett állítani a vasúti közlekedést is a térségben. A helyi média szerint a katasztrófában egy idősebb nő vesztette életét, aki lakása romjai alá szorult.

Tajvanon gyakoriak a földmozgások, mivel a sziget két tektonikus lemez határán fekszik.

A földrengés után érkezik a következő csapás, a Lekima nevű tájfun hamarosan eléri Tajvan és Japán déli partjait. A vihar 205 km/órás széllel közelít a szigetországok felé. A szél később a 240 km/órát is elérheti, ezért hurrikánriadót rendeltek el a hatóságok. A heves esőzések miatt földcsuszamlások és áradások is kialakulhatnak.

A japán meteorológiai szolgálat komoly katasztrófára figyelmeztet. Miyakojima és Ishigaki szigetéről 104 ezer embert kellett evakuálni. A tájfun észak felé halad, így várhatóan a hétvégére eléri Sanghait is.

Hír TV 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!