2023. 12. 09. Szombat Natália napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:10

Külföld

Ferenc pápa gondolatai a genderideológiáról

Ferenc pápa több alkalommal is felszólalt a nemet szociális konstrukciónak beállító genderideológiával szemben, amit különböző lobbicsoportok, nemzetközi szervezetek és kormányok világszerte igyekeznek érvényesíteni. 

  • Ferenc pápa gondolatai a genderideológiáról

777blog.hu a teljesség igénye nélkül foglalta össze a pápa négy fő aggodalmát és figyelmeztetését a jelentkező veszélyek kapcsán.

A nemek közötti különbségek megszüntetésére törekszik

„A mai modern kultúra új tereket, a szabadság új lehetőségeit és új mélységeket nyitott meg, hogy ezt a különbözőséget még gazdagabban megértsük. Ugyanakkor sok kétséget és nagy szkepticizmust is magával hozott. Például – teszem fel a kérdést – az úgynevezett genderelmélet nem annak a frusztrációnak és reményvesztettségnek is kifejeződése-e, amely a nemek közötti különbségek megszüntetésére törekszik, mert nem tud többé mit kezdeni velük? Bizony fennáll a veszély, hogy hátrafelé teszünk egy lépést! A különbségek eltörlése ugyanis nem megoldás, hanem maga a probléma.”

(Általános kihallgatás, a családról szóló katekézissorozat. 2015. Forrás: Magyar Kurír)

„Lényegi fontosságú egy valódi humánökológia szempontjából, hogy megtanuljuk elfogadni saját testünket, gondozni és tiszteletben tartani jelentéseit. Saját testünknek a maga nőiességében vagy férfiasságában való megbecsülése szintén szükséges, hogy önmagunknak mutatkozzunk a tőlünk különbözővel való találkozásban. Ily módon lehetséges örömmel elfogadni a másik sajátos, férfiúi vagy női ajándékát, a teremtő Isten művét, és gazdagítani egymást. Következésképpen nem egészséges az a hozzáállás, amely a nemek közötti különbségek megszüntetésére törekszik, mert nem tud többé mit kezdeni velük.”

(Laudato si’ 155., Szent István Társulat 2015.)

Ideológiai gyarmatosítással folyik

„Olyan időszakban élünk, amikor az embernek, mint Isten képmásának a megsemmisítése folyik. És itt szeretném ezzel a szemponttal lezárni, mert e mögött ott vannak az ideológiák. Európában, Amerikában, Latin-Amerikában, Afrikában, néhány ázsiai országban valóságos ideológiai gyarmatosítás folyik. Ezek közül az egyik – világosan néven nevezem – agender! Ma a kisgyermekeknek – a kisgyermekeknek! – az iskolában ezt tanítják: a nemét mindenki maga választhatja meg. Miért tanítják ezt? Mert a könyvek azoké az embereké és intézményeké, akik pénzt adnak neked. Ezek az ideológiai gyarmatosítások, amelyeket nagyon befolyásos országok is pénzelnek. És ez szörnyű!”

(Lengyelországban a lengyel püspököknek, 2016. Forrás: Magyar Kurír)

Lerombolja a család antropológiai alapját

„Egy másik nagy kihívás az általában gendernek nevezett ideológia különböző formáiból adódik, amely tagadja a férfi és nő közötti lényegi különbözőséget és kölcsönösséget. Nemi különbségek nélküli társadalmat vizionál, és lerombolja a család antropológiai alapját. Ez az ideológia olyan oktatási programokat és törvényalkotási irányelveket követel, amelyek a férfi és nő közötti biológiai identitástól radikálisan elválasztott személyes identitást és meghitt, érzelmi kapcsolatot mozdítanak elő. Az ember identitását ily módon az egyes ember individualista, idővel akár változó saját elhatározásától teszi függővé.”

(Amoris Laetitia 56., Szent István Társulat 2016.)

Zűrzavart teremtett

„Aztán egy másik téma a család ideológiai gyarmatosítása, már itt vannak Európában az ötleteik, mind a tengerentúlról jönnek! És ott van a genderelmélet tévedése, amely már annyi zűrzavart teremtett! Igen, a család támadás alatt áll!”

(Fiataloknak Nápolyban, 2015. Forrás: Magyar Kurír)

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!