2020. szeptember 20.,
vasárnap, Friderika napja

Feltételezett terroristákat tartóztattak le az afgán különleges erők

MTI

2020. május 6., szerda 16:15

Az afgán különleges erők egy Kabulban végrehajtott razzia során letartóztattak nyolc embert, akiket azzal gyanúsítanak, hogy több, Kabulban végrehajtott terrortámadásban vettek részt - közölte szerdán az afgán hírszerzés.

A bejelentés szerint a letartóztatottak a Hakkani-hálózat és az Iszlám Állam nevű terrorszervezet közös hálózatának a tagjai. Az akcióban a hálózat további öt emberét megölték, a búvóhelyükön pedig fegyverekre és robbanóeszközökre bukkantak.

Egy kabuli szikh szentély ellen márciusban végrehajtott, több mint 20 halálos áldozatot követelő támadás mellett e hálózatot tartják felelősnek az Asraf Gáni afgán elnök beiktatási ceremóniáján végrehajtott rakétatámadásért is, valamint egy ugyancsak márciusi, kabuli emlékünnepségen elkövetett terrortámadásért.

Az Iszlám Állam különösen Észak-Afganisztánban aktív, mindazonáltal több, Kabulban elkövetett merényletért is jelentkezett.

Az 1970-ben alapított, pakisztáni központú Hakkani-hálózat, amelyről azt feltételezik, hogy az afganisztáni kormányellenes tálib mozgalom része, az utóbbi években szintén több súlyos támadást követet el civilek ellen Afganisztánban.

 

MTI