2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Feltételezett terroristákat tartóztattak le az afgán különleges erők

Az afgán különleges erők egy Kabulban végrehajtott razzia során letartóztattak nyolc embert, akiket azzal gyanúsítanak, hogy több, Kabulban végrehajtott terrortámadásban vettek részt - közölte szerdán az afgán hírszerzés.

  • Feltételezett terroristákat tartóztattak le az afgán különleges erők

A bejelentés szerint a letartóztatottak a Hakkani-hálózat és az Iszlám Állam nevű terrorszervezet közös hálózatának a tagjai. Az akcióban a hálózat további öt emberét megölték, a búvóhelyükön pedig fegyverekre és robbanóeszközökre bukkantak.

Egy kabuli szikh szentély ellen márciusban végrehajtott, több mint 20 halálos áldozatot követelő támadás mellett e hálózatot tartják felelősnek az Asraf Gáni afgán elnök beiktatási ceremóniáján végrehajtott rakétatámadásért is, valamint egy ugyancsak márciusi, kabuli emlékünnepségen elkövetett terrortámadásért.

Az Iszlám Állam különösen Észak-Afganisztánban aktív, mindazonáltal több, Kabulban elkövetett merényletért is jelentkezett.

Az 1970-ben alapított, pakisztáni központú Hakkani-hálózat, amelyről azt feltételezik, hogy az afganisztáni kormányellenes tálib mozgalom része, az utóbbi években szintén több súlyos támadást követet el civilek ellen Afganisztánban.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!