2021. március 5.,
péntek, Adorján, Adrián napja

Fejbe lőttek két Los Angeles-i seriffhelyettest

Hír TV

2020. szeptember 14., hétfő 12:20

Továbbra is nagy erőkkel keresik az elkövetőt, aki fejbe lőtt két seriffhelyettest a kaliforniai Comptonban. A rendőrök állapota kritikus. Közben rendőrellenes tüntetők jelentek meg a kórház előtt és azt skandálták, hogy halál a rendfenntartókra. Az amerikai elnök Twitter-üzenetében azt írta: ha a két rendőr meghal, az elkövetőre gyors halálbüntetés vár.

A rendőrség által nyilvánosságra hozott felvételen az látható, hogy egy sötét felsőt viselő férfi több lövést is lead, majd elmenekül.

A tettes úgy közelítette meg a rendőrautót, mintha csak elsétálna mellette, ám az utolsó pillanatban fegyvert rántott.

A támadás Los Angelesben, Compton metróállomás közelében történt. A szinte kizárólag feketék és latinók lakta városrész az ország egyik legveszélyesebb települése.

A lövöldözést követően kórházba szállították a sebesült rendőröket, akik továbbra is az életükért küzdenek.

Az FBI felajánlotta segítségét az elkövető minél előbbi elfogásához. Szolidaritását fejezte ki a helyi rendőrség is.

Az antirasszista tüntetők megjelentek a kórház előtt, ahol a rendőröket ápolják. A Fekete Életek Számítanak aktivistái eltorlaszolták a kórház sürgősségi bejáratát, és azt kiabálták, hogy halál a rendőrökre és remélik, hogy belehalnak a sérüléseikbe! A támadás pedig számukra egy ünnep.

Az amerikai elnök elítélte a brutális támadást. Donald Trump közösségi oldalán azt írta: ha a két rendőr meghal, akkor az elkövetőre halálbüntetés vár, amit gyorsan véghez is visznek.

Az Egyesült Államokban a Fekete Életek Számítanak mozgalom hadjáratot indított a rendőrök ellen. Több városban csökkentették a költségvetésüket, és megszaporodtak a rendőrök elleni támadások is.

Hír TV

x
Rendkívüli hír