2024. 02. 29. Csütörtök Elemér napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Hazahúzó 01:00

Külföld

Fejbe lőttek két Los Angeles-i seriffhelyettest

Továbbra is nagy erőkkel keresik az elkövetőt, aki fejbe lőtt két seriffhelyettest a kaliforniai Comptonban. A rendőrök állapota kritikus. Közben rendőrellenes tüntetők jelentek meg a kórház előtt és azt skandálták, hogy halál a rendfenntartókra. Az amerikai elnök Twitter-üzenetében azt írta: ha a két rendőr meghal, az elkövetőre gyors halálbüntetés vár.

  • Fejbe lőttek két Los Angeles-i seriffhelyettest

A rendőrség által nyilvánosságra hozott felvételen az látható, hogy egy sötét felsőt viselő férfi több lövést is lead, majd elmenekül.

A tettes úgy közelítette meg a rendőrautót, mintha csak elsétálna mellette, ám az utolsó pillanatban fegyvert rántott.

A támadás Los Angelesben, Compton metróállomás közelében történt. A szinte kizárólag feketék és latinók lakta városrész az ország egyik legveszélyesebb települése.

A lövöldözést követően kórházba szállították a sebesült rendőröket, akik továbbra is az életükért küzdenek.

Az FBI felajánlotta segítségét az elkövető minél előbbi elfogásához. Szolidaritását fejezte ki a helyi rendőrség is.

Az antirasszista tüntetők megjelentek a kórház előtt, ahol a rendőröket ápolják. A Fekete Életek Számítanak aktivistái eltorlaszolták a kórház sürgősségi bejáratát, és azt kiabálták, hogy halál a rendőrökre és remélik, hogy belehalnak a sérüléseikbe! A támadás pedig számukra egy ünnep.

Az amerikai elnök elítélte a brutális támadást. Donald Trump közösségi oldalán azt írta: ha a két rendőr meghal, akkor az elkövetőre halálbüntetés vár, amit gyorsan véghez is visznek.

Az Egyesült Államokban a Fekete Életek Számítanak mozgalom hadjáratot indított a rendőrök ellen. Több városban csökkentették a költségvetésüket, és megszaporodtak a rendőrök elleni támadások is.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk- L.Simon: A pokol legmélyebb bugyrában vannak az árulók + videó

Vezércikk- L.Simon: A pokol legmélyebb bugyrában vannak az árulók + videó

Pártalapításon dolgozik, és már az idei Európai Parlamenti választáson is indulna Magyar Péter, Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter volt férje. A férfi korábban a baloldali Partizán műsorában szállt bele páros lábbal a kormányba, akit csak sértett emberként tartanak számon a jobboldalon. A témában a Vezércikk vendégei L. Simon László, Deák Dániel és Gajdics Ottó is elmondták véleményüket.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!