2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Külföld

FBI: Nincs bizonyíték Trump oroszokkal való összejátszására

Az amerikai FBI-bizottság nem talált bizonyítékot arra, hogy Donald Trump kampánycsapata a kampány során összejátszott volna az oroszokkal. A Robert Mueller főügyész által vezetett vizsgálóbizottság arra sem talált elégséges bizonyítékot, hogy Donald Trump akadályozta volna az igazságszolgáltatást.

  • FBI: Nincs bizonyíték Trump oroszokkal való összejátszására

Robert Mueller péntek délután adta át jelentését William Barr igazságügyi miniszternek, aki washingtoni idő szerint vasárnap délután küldött a jelentés tartalmáról tájékoztató levelet a törvényhozóknak. A levélben az áll, hogy nem találtak bizonyítékot a Donald Trumpot ért két legsúlyosabb vádban: vagyis nincs arra elegendő bizonyíték, hogy Trump kampánycsapata összejátszott volna az oroszokkal, illetve annak sem találták egyértelmű nyomát, hogy Trump a vizsgálat befolyásolására törekedett volna.

Donald Trump elsőként a Twitteren fejezte ki örömét az általa teljes értékűnek nevezett felmentés miatt. A helikopterrel a Fehér Házba érkező elnök személyesen is kifejezte ki háláját.

„Mindössze annyit akarok mondani, hogy Amerika a legnagyszerűbb hely a világon!” – közölte Donald Trump a Fehér Ház kertjében.

A demokraták persze másként értelmezik a jelentés megállapítáésait. „Trump elnök téved. Ez a jelentés ugyanis nem egy úgynevezett teljes mértékű felmentés. Mueller bizottsági elnök világossá tette jelentésében, hogy az idézem: nem tisztázza teljes mértékben az elnököt” – közölte a képviselőház igazságügyi bizottságának demokrata elnöke, Jerrold Nadler.

Az amerikai elnök öröme érthető: elhárult a legnagyobb akadály Donald Trump elnök újraválasztása elől. A demokraták és az őket támogató média azzal magyarázta elnökjelöltjük, Hillary Clinton választási vereségét, hogy Trump külső segítséget kapott. Az orosz beavatkozás vádja az amerikai politikai vita központi elemévé vált, és nagy szerep volt abban, hogy az Egyesült Államok és Oroszország kapcsolata Trump kampányígéreteivel szemben nem javult, hanem tovább romlott.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!