2023. 11. 30. Csütörtök András, Andor napja
Jelenleg a TV-ben:

Nagyapám Horthy Miklós

Következik:

Híradó 12:00

Külföld

Este kormányválság kezdődhet

Kedd estére halasztotta a Silvio Berlusconi mentelmi jogáról szóló döntést az olasz parlament illetékes bizottsága.

A törvényhozás pártjai így további időt kaptak, hogy eldöntsék, vissza akarják-e vonni az egykori kormányfő mandátumát. Ha Berlusconi elveszíti szenátori székét, az kormányválsághoz is vezethet, a botrányhős pártja ugyanis régóta a koalíció felbontásával fenyegetőzik.

Berlusconit korrupciós ügyében négy év börtönre ítélték, egy 2012-es törvény szerint pedig ezért elveszítené mentelmi jogát és mandátumát is. Pártja hatályon kívül helyezné ezt a jogszabályt, arra hivatkozva, hogy Berlusconi 10 évvel ezelőtti ügyére visszamenőleg ez nem vonatkozik.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!