2019. július 21.,
vasárnap, Dániel, Daniella napja

És megyünk, hogy még most is lássa a világ

2012. október 23., kedd 19:16

Nagyváradon hajnalban gyülekeztek a Partiumi Keresztény Egyetem székháza előtt a békemenetre indulók, emellett Szatmárnémetiből is indult autóbusz Budapestre.

– Azért megyünk, hogy megemlékezzünk a pesti srácokról, akik a vörös uralom ellen megpróbálták felemelni a fegyvert, és méltóan megmutatták a magyar nemzetnek az akaratukat, a szabadságvágyukat. Megyünk, hogy még most is lássa a világ, hogy a magyarok összetartanak – mondta el a Hír TV-nek Waimann József. Lázár Ilona úgy fogalmazott: „a magyarságot képviseljük, az összetartozást”.

Ünnepeljünk együtt

A szabadságvágy mindig összetartotta a magyar nemzetet, 1956-nak Erdélyben is voltak szabadságharcosai – hangoztatta Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnöke a keddi csíkszeredai megemlékezésen.

A békemeneten kívül több programon is részt vesznek a „zarándokok”. Az Örvéndről érkezett Fazekas Ferenc a Terror Házát is meglátogatta. „Ha már együtt ünnepelünk, ünnepeljünk a határon innen és túl, mindenütt” – tette hozzá.

„Ez szívügyünk, szerintem minden magyarnak nagyon fontos a szabadság eszméje mellett a mindenkori letöréseink, leveréseink ellen kiállni. Tulajdonképpen most is, itt is nagyon nehéz helyzetünk van Romániában, 90 év óta minduntalan harcolnunk kell valamiért” – mondta el Bősze László (Erdélyi Magyar Néppárt).

Forrás: Hír TV