2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Túlélve Bolíviát 11:00

Külföld

És megyünk, hogy még most is lássa a világ

Nagyváradon hajnalban gyülekeztek a Partiumi Keresztény Egyetem székháza előtt a békemenetre indulók, emellett Szatmárnémetiből is indult autóbusz Budapestre.

– Azért megyünk, hogy megemlékezzünk a pesti srácokról, akik a vörös uralom ellen megpróbálták felemelni a fegyvert, és méltóan megmutatták a magyar nemzetnek az akaratukat, a szabadságvágyukat. Megyünk, hogy még most is lássa a világ, hogy a magyarok összetartanak – mondta el a Hír TV-nek Waimann József. Lázár Ilona úgy fogalmazott: „a magyarságot képviseljük, az összetartozást”.

Ünnepeljünk együtt

A szabadságvágy mindig összetartotta a magyar nemzetet, 1956-nak Erdélyben is voltak szabadságharcosai – hangoztatta Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnöke a keddi csíkszeredai megemlékezésen.

A békemeneten kívül több programon is részt vesznek a „zarándokok”. Az Örvéndről érkezett Fazekas Ferenc a Terror Házát is meglátogatta. „Ha már együtt ünnepelünk, ünnepeljünk a határon innen és túl, mindenütt” – tette hozzá.

„Ez szívügyünk, szerintem minden magyarnak nagyon fontos a szabadság eszméje mellett a mindenkori letöréseink, leveréseink ellen kiállni. Tulajdonképpen most is, itt is nagyon nehéz helyzetünk van Romániában, 90 év óta minduntalan harcolnunk kell valamiért” – mondta el Bősze László (Erdélyi Magyar Néppárt).

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!