2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Külföld

Eltemették a bostoni merénylet elkövetőjét

Eltemették a bostoni robbantások egyik elkövetőjét. Tamerlan Carnajev a rendőrökkel való tűzharcban vesztette életét.

Az amerikai hírszerzés a bostoni futóverseny előtt öt nappal már tudott arról, hogy szélsőségesek egy csoportja merényletre készül – helyi lapértesülések szerint. A rendőrséget arra figyelmeztették, hogy a nézők és a futók is veszélyben lehetnek. Közben eltemették a bostoni robbantások egyik gyanúsítottját, aki a rendőrségi hajsza során, a rendőrökkel való tűzharcban vesztette életét április 19-én. Szintén gyanúsított öccse börtönben van.

Egy Virginia állambeli muszlim temetőben hantolták el a bostoni merénylet egyik elkövetőjének holttestét. Tamerlan Carnajev holttestét korábban egy temetkezési vállalkozó tartotta magánál Massachusetts államban, de a közfelháborodás miatt nem talált olyan temetőt, amely sírhelyet biztosított volna számára.

„Természetesen nem akartunk senkit megbántani vagy feldühíteni azzal, hogy befogadtuk a holttestet. Egyszerűen azt tettük, amit Isten mond, segítettünk az embereknek” – nyilatkozta a virginiai temetkezési hely igazgatóhelyettese.

Korábban arról is szó volt, hogy amennyiben nem találnak temetkezési helyet, a szülők hazavitetik a földi maradványokat Dagesztánba, ezt azonban később cáfolták.

Tamerlan és öccse, Dzsohar április elején Bostonban, egy futóversenyen két pokolgépet robbantott fel. A merényletben hárman meghaltak és 260-nál is többen megsérültek. Egy nő 27 napot töltött kórházban a merénylet után. Eltört a lába, és több helyen zúzódást szenvedett. A fizikai sérülések mellett komoly lelki trauma érte.

Közben továbbra sem tudni, hogy az elkövetők magányos merénylők voltak-e vagy egy szélsőséges szervezet tagjaiként hajtották végre a támadást. Egy amerikai napilap szerint a hatóságok nem találtak semmilyen arra utaló jelent, hogy a Carnajev fivérek bármilyen külföldi terrorszervezettel kapcsolatban álltak volna.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!