2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:10

Külföld

Előretört a bevándorlásellenes Finnek Pártja

Alig pár ezernyi szavazatkülönbség döntött a finnországi választásokon. A szavazást a Szociáldemokrata Párt nyerte ugyan, de szorosan a nyomában a második helyen futott be a bevándorlásellenes Finnek nevű párt. Az eddig kormányzó Centrumpárt lett a választás legnagyobb vesztese. A párt korábban a Finnek Pártjával kormányzott, de a bevándorlásellenes párt éppen a migráció miatt kilépett a koalícióból.

  • Előretört a bevándorlásellenes Finnek Pártja

Az északi jóléti modell adóemelésekkel törtélnő megvédésével, a nők egyenjogúságával, a klímavédelemmel és a migránsok befogadásával és érdekvédelmével kampányoló párt előnye azonban óráról órára csökkent. A végeredmény szerint a Szociáldemokrata Párt nyert ugyan 17,7%-al, de alig 5 ezer szavazattal lemaradva 17,5%-ot ért el a bevándorlásellenes nemzeti formáció. A Finnek nevű párt központjában is volt ok az ünneplésre.

A Finnek Pártja volt az egyetlen olyan párt, amely vette a bátorságot, hogy a migráció rossz formáiról is beszéljen. Most ennek az eredményét láthatjuk, a miniszterelnök pártja pedig sok szavazatot vesztett - közölte a Finnek Pártjának az egyik képviselőjelöltje a Juha Sipilä miniszterelnök vezette Centrumpártra utalva, amely 13,8%-os eredménnyel csak a negyedik helyen végzett, ezzel a választás legnagyobb vesztese lett.

Az előző parlamenti választásokat 2015-ben tartották. Akkor a Centrumpárt nyert a Nemzeti Szövetséggel és a Finnek Pártjával alkotott koalíciót. De 2017-ben, részben a migráció különböző megítélése miatt a Finnek Pártja a Centrumpárttal szakítva ellenzékbe vonult.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!