2024. 05. 27. Hétfő Hella napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Napi aktuális 05:00

Külföld

Elnöki limuzin a versenypályán

Donald Trump elnöki limuzinja vezette fel az amerikai NASCAR autóverseny szezonnyitó futamát. Amerikai elnök legutóbb 16 éve vett részt az országban kiemelkedő népszerűségnek örvendő autósport rendezvényen. A versenynek otthont adó Florida úgynevezett billegő állam, ahol a novemberi elnökválasztáson a republikánus és a demokrata jelöltnek is esélye van a győzelemre. A demokrata párti politikusok közben Nevada államban kampányolnak, ahol szombaton tartanak jelölőgyűlést. Közülük is a magát demokratikus szocialistának valló veterán szenátornak, Bernie Sandersnek van a legnagyobb esélye arra, hogy győzzön Nevadában.

  • Elnöki limuzin a versenypályán

A floridai Daytonában rendezett autóverseny látogatói 16 éve látták utoljára az elnöki különgépet ereszkedni a stadionnál. Akkor az ifjabb Bush érkezett az Air Force One fedélzetén Daytonába, hogy részt vegyen a NASCAR-on.

Florida különösen fontos az elnökválasztások sorában. Billegő államként tartják számon, ahol a republikánus és demokrata jelöltek támogatottsága olyannyira kiegyenlített, hogy mindkettőjüknek esélye van nyerni.

Tudja ezt Donald Trump is, aki kiemelt kampányeseménnyé alakította a sportrendezvényt. A Szörnyetegnek nevezett elnöki limuzinjában egy teljes kört megtett a pályán, majd politikai kortesbeszédet is tartott.

A daytonai verseny az üvöltő motorok, a szárnyaló lelkek, az amerikai tehetség, a sebesség és az erő legendás színpada. A több tízezer hazafi a gyors autókért jött ide, de a NASCAR szerelmesei nem feledkezhetnek meg arról, mindegy ki nyer, mert csak az Isten, Haza, Család számít!

 - ezekkel a szavakkal nyitotta meg Daytonában az autóversenyt Donald Trump.

Hozzá képest jelentős lépéshátrányban vannak azok a demokrata politikusok, akik a nevadai jelölőgyűlésre kampányolnak.

Közülük is a magát demokratikus szocialistának valló Bernie Sandersnek vezet. A veterán szenátor államilag finanszírozott ingyenes felsőoktatást és egészségügyi ellátást ígér kampányában. Sanders-szel szemben azonban befolyásos lobbicsoportok sorakoztak fel; ellene kampányol a Demokrata Párt vezetése, de a Wall Street-i pénzelit is megválasztásával riogat. Az Amerikai-Izraeli Közügyek Tanácsa pedig Sanders ellenes tévéreklámokat finanszírozott, amiért Sanders rasszistának nevezte Netanjahu izraeli kormányát és kilátásba helyezte az Izraelnek nyújtott katonai segély felfüggesztését is.

Nem lehet olyan elnökünk, aki rasszista, szexista, homofób, xenofób és vallásos bigott ember. És ezek még Trump legjobb tulajdonásagai

 - közölte a nevadai jelölő gyűlésre kampányoló Bernie Sanders, aki 25 százalékos támogatottsággal vezet az előválasztáson, így ő engedheti meg magának a leginkább, hogy Trumpot, és ne saját pártbéli riválisait támadja.

Sandersre az előválasztási kampány meglepetésembere, Pete Buttigieg jelenti a legnagyobb veszélyt.

Az indianai South Bend város polgármesterét az amerikai nagypolitikában tapasztalatlannak és befolyástalannak tartják, de ebből akár előnyt is faraghatnak a kampánystratégák.

Azért indulok az elnöki hivatalért, mert abban ghiszek, hogy az elnökségnek küldetése van. És ez a küldetés nem az elnök dicsőítéséről, hanem az amerikai emberek gazdagításáról és egyesítéséről szól

- szólt híveihez Las Vegas-i beszédében Buttigieg, akinek - versenytársai szerint - kiforrott programja nincs, ezért beszél általánosságokról.

Egy területen azonban ismert karakteres véleménye, amit magánéletével támaszt alá. Házastársával –aki lehet a férje vagy felesége is – él együtt vagyis nyíltan vállalja homoszexualitását. 

A Time magazin egyik tavalyi számának címlapján már el is játszott a gondolattal, mi lenne Buddigieg – és férje vagy felesége – alkotná a Fehér Házba költöző elnöki párt.

 

 

 

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Orbán Viktor: Hajrá, Alexandra! + videó

Orbán Viktor: Hajrá, Alexandra! + videó

A mostani főpolgármester úrnak a tudása az leértékelődött az elmúlt időszakban. Ő egy dolgot tud, azt jól tudja, kötözködni a kormánnyal – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook-oldalára feltöltött videóban.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!