2024. 05. 28. Kedd Emil, Csanád napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Külföld

Elengedték utolsó három túszukat is a pápua új-guinea-i emberrablók

Elengedték a Pápua Új-Guinea-i emberrablók azt az új-zélandi régészt és két helyi egyetemi hallgatót, akiknek a túszul ejtéséről még hétfőn számolt be a helyi rendőrség - jelentette be Penny Wong ausztrál külügyminiszter vasárnap.

  • Elengedték utolsó három túszukat is a pápua új-guinea-i emberrablók

"Örömmel üdvözlöm azt a Pápua Új-Guinea-i hírt, hogy valamennyi túszt elengedték, és hamarosan családtagjaikkal lehetnek" - írta az ausztrál diplomácia vezetője a Twitteren.

Bryce Barker régészprofesszort és három helyi egyetemi hallgatót még február 20. környékén rabolta el húsz fegyveres férfi a szigetország középső, hegyvidéki, lakatlan részén a helyi rendőrség jelentése szerint, amelyben pontosabb dátumot nem közöltek.

A Pápua Új-Guinea-i hatóságok azt is megerősítették, hogy az egyik helyi egyetemistát még pénteken elengedték.

Barker professzor új-zélandi állampolgárként az ausztrál University of Southern Queensland (USQ) egyetemi tanára a tengerparti Brisbane-től 130 kilométerre nyugatra fekvő Toowoomba városában.

A régész és háromfős helyi kutatócsoportja terepmunkát végzett a csendes-óceáni szigetország Southern Highlands nevű hegyvidéki tartományában, amikor a fegyveres útonállók foglyul ejtették őket.

James Marape Pápua Új-Guinea-i miniszterelnök megerősítette: a három túszt "titkosszolgálati művelet keretében" szabadították ki, anélkül, hogy kifizették volna az emberrablók által követelt 3,5 millió kina (358 millió forint) értékű váltságdíjat.

"A bűnözők számára nincs profit az emberrablásban" - írta a pápuai kormányfő Facebook oldalán.

Penny Wong megköszönte a Pápua Új-Guinea-i kormányzat segítségét a túszok életét és testi épségét garantáló békés akció végrehajtásában.

"Hálás vagyok az ausztrál és új-zélandi tisztségviselőknek is, akik támogatták az akciót" - tette hozzá az ausztrál külügyminiszter.

 

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Nem akar meleg szeminaristákat felvenni Ferenc pápa

Nem akar meleg szeminaristákat felvenni Ferenc pápa

Elég lesz, túl sok a „buzulás” – hangzott el a pápa szájából az olasz püspöki kar zárt ülésén a minap, utalva arra, hogy ne engedélyezzék a homoszexuális szeminaristák felvételét. Erről írt a The Guardian brit napilap. Ferenc pápa oldott beszélgetésen mondta ezt az olasz püspökök társaságában.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!