2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Külföld

Elegük van a terrorból – tüntettek a vasmunkások

Mariupolban vasmunkások tüntettek a szeparatista törekvések ellen. Hasonló megmozdulás volt Donyeckben is. A mariupoli vasmű és a donyecki nehézipar jelentős része a leggazdagabb ukrán oligarcha tulajdonában van. A milliárdos korábban a megbuktatott államfő, Viktor Janukovics köréhez tartozott, és azzal vádolták, hogy a szeparatista mozgalmat támogatta, nemrégiben azonban szembekerült a donyecki szeparatistákkal.

Vasgyári munkások tüntettek Mariupolban. Az oroszbarát szeparatisták ellni tüntetést a kelet-ukrajnai régió ura szervezte. Rinat Ahmetov felszólította a tulajdonában lévő üzemek dolgozóit, hogy békésen tiltakozzanak azok ellen, akik meg akarják zavarni a május 25-i ukrajnai elnökválasztást.

„Mindenkinek azt üzenem, hogy nem állunk meg. Nem félemlítenek meg bennünket. Senki sem félemlíthet meg bennünket, még azok sem, akik az úgynevezett Donyecki Népköztársaságról beszélnek. Ismer valaki közülük bárkit is? Mit tettek őt ezért a régióért?” – fogalmazott Rinat Ahmetov ukrajnai milliárdos.

A tatár származású milliárdos nemrégiben azért került szembe a donyecki szeparatistákkal, mert azok bejelentették, hogy leszerelnek minden félkatonai alakulatot. Mariupolban Ahmetov munkásai állították helyre a rendet. A milliárdos szerint az embereknek elegük van a terrorból és a rettegésből, de a lépésnek gazdasági okai is lehettek.

„Ma már biztosan állíthatjuk, hogy az úgynevezett Donyecki Népköztársaság fegyveresei kicsúsztak az ellenőrzés alól. Akadályozzák a vasúti forgalmat, és ezért nem jutunk nyersanyaghoz, ami nélkül leáll a gyár, és megáll az élet a városban és a régióban” – közölte Jurij Zimcsenko, a mariupoli vasmű vezetője.

A milliárdos cégeinek több mint háromszázezer dolgozója van, ők és családtagjaik akár a választás sikerességét is befolyásolhatják a régióban.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!