2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Külföld

Egyre erősebb a radioaktív szennyeződés

Egyre erősebb radioaktív szennyezést mérnek a fukusimai erőmű körül a talajban. Az egyik radioaktív izotóp mennyisége százszorosára nőtt és most már 30-szorosa az egészségügyi határértéknek. Az üzemeltetők szerint a tengervízbe nem került szennyező anyag.

A fukusimai erőmű 2-es reaktorában a közeli tartályokban tárolják azt a radioaktív vizet, amivel 2 éve, a szökőárat és földrengést követő reaktorbaleset idején hűtötték a létesítményt. Most valószínűleg ez szivárog a földbe. December és május között a talajvízben százszorosára nőtt a radioaktív anyagok koncentrációja. Stronciumból az egészségügyi határérték 8-szorosát, stronciumból a 30-szorosát mérték. „Mivel a szivárgás helye közel van a 2 évvel ezelőtti baleset helyéhez, feltételezzük, hogy a kettőnek köze van egymáshoz. Változást csak a talajvízben tapasztaltunk, az óceán vize esetében nem” – mondta az erőmű egyik igazgatója.


Az 50 japán erőműből jelenleg csak kettő üzemel, de hamarosan ezeket is leállítják. Az újraindítás feltétele a biztonsági rendszerek átépítése egy nemrég kiadott, szigorúbb szabvány szerint. Az első atomerőművek nyár végén indulhatnak újra, a gyors eljárást a kormány is támogatja, mert addig importolajból és -gázból kell fedezni az energiaszükségletet.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Menczer Tamás: Megvan a 20.000 aláírás! + videó

Menczer Tamás: Megvan a 20.000 aláírás! + videó

Néhány óra alatt összegyűjtötte az európai parlamenti választáshoz szükséges húszezer aláírást a Fidesz–KDNP - jelentette be a kormánypártok kommunikációs igazgatója. Menczer Tamás azt mondta: a munkát folytatják, a cél, hogy minél több emberhez jussanak el.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!