2020. július 12.,
vasárnap, Izabella, Dalma napja

Donald Trumpot bírálta a demokraták elnökjelölt-aspiránsa

Hír TV

2020. július 1., szerda 10:25

Donald Trumpot bírálta járványügyi intézkedései miatt az amerikai demokraták várható elnökjelöltje. Joe Biden szerint a hivatalban lévő elnök számos kérdésben későn hozott döntést. A 77 éves aspiráns arról is tájékoztatott, hogy legkésőbb augusztus elején megnevezi alelnökjelöltjét, és kész nyílt vitát folytatni politikai ellenlábasával, ha erre Trump is hajlandó.

Nyolcvankilenc napi kényszerszünet után először tartott sajtótájékoztatót az amerikai demokraták várható elnökjelöltje.

A koronavírus-járvány miatt a párt lemondta a kampányrendezvényeit. Ezt törte meg Joe Biden a Dellaware állambeli Willmingtonban.

A 77 éves politikus a hosszas kihagyást azzal próbálta ellensúlyozni, hogy nekiesett ellenfelének Donald Trumpnak

Biden szerint a hivatalban lévő elnök járványügyi döntéseit megkésettek nevezte.

A politikus azt is kifogásolta, hogy az elnök nem visel szájmaszkot. A republikánus párti amerikai sajtó ugyanakkor megjegyezte, hogy a sajtótájékoztatón ő maga is levette a védőeszközt.

Biden megkérdőjelezte azt is, hogy Trump tudott volna arról, hogy orosz ügynökök állítólag pénzt ajánlottak az afgán táliboknak, hogy amerikai katonákat öljenek az ázsiai országban. A politikus szerint, ha erről az elnöknek nem volt tudomása, vagy nem reagált erre érdemben, akkor az kötelességmulasztás.

Visszautasították a vádakat

A Fehér Ház visszautasította Biden vádjait, és azt mondták: a demokrata politikus csak vagdalkozik.

Fehér Ház reakcióját sem a demokrata párt, sem Biden nem kommentálta. Obama elnök volt helyettese arról azonban beszámolt, hogy legkésőbb augusztus elején megnevezi alelnökjelöltjét. 

Hozzátette, kész nyílt vitát folytatni politikai ellenfelével, ha erre Trump is hajlandó.

Bár Biden hivatalosan még nem elnökjelölt, miután pártja az eddig nem hagyta jóvá, egyedüli politikusként őt fogják elindítani a demokraták az elnökválasztáson.

Hír TV