2024. 02. 29. Csütörtök Elemér napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 06:50

Külföld

Deutsch Tamás: Jean-Claude Juncker kudarcot vallott

Az Európai Bizottság elnöke szerint a Fidesznek el kellene hagynia a Néppártot. A Fidesz–KDNP uniós képviselője szerint az EB elnöke továbbra is kitart hibás politikája mellett.

  • Deutsch Tamás: Jean-Claude Juncker kudarcot vallott

Jean-Claude Juncker kedd este egy stuttgarti rendezvényen ismételte meg egy őszi nyilatkozatát. Ezúttal azt is mondta, nincsen semmi közös benne és Orbán Viktorban.

A luxembourgi politikus a magyar miniszterelnököt Marine Le Penhez, a francia radikális jobboldali Nemzeti Tömörülés elnökéhez hasonlította, és hazugságnak nevezte a magyar kormány legújabb tájékoztató kampányát.

„Hazugságok ellen nem lehet sokat tenni, és kezdeményeztem, hogy zárják ki a Fideszt, Orbán Viktor pártját. Ezzel nekem nincs problémám, mert szerintem a magyarországi konzervatívok nem képviselik a kereszténydemokrata értékeket. Nincs semmi közös Orbán úrban és bennem. Miért kellene abban a pártban maradnia, amelynek én is része vagyok, ha nincs bennünk semmi közös? Hagyjam el én, mert valaki nem képviseli azokat az értékeket, amelyeket én képviselek? Szerintem ő nem tartozik az Európai Néppárthoz és a barátomnak, Manfred Webernek is fel kell tennie magának a kérdést, hogy szüksége van-e a ezekre a szavazatokra” – fogalmazott az Európai bizottság elnöke.

Juncker kudarcot vallott, mert elnöksége alatt millió számra bejöttek az illegális migránsok és kimentek a britek – reagált Jean-Claude Juncker szavaira közösségi oldalán Deutsch Tamás. A Fidesz–KDNP uniós képviselője úgy fogalmaz, Juncker szolidaritásból is megbukott, mert folyamatosan azon dolgozik, hogy kizárassa a Néppártból a Fideszt azért, mert kezdettől ellenezte az illegális bevándorlást. „Juncker továbbra is kitart hibás politikája mellett. A Fidesz továbbra is kitart a Néppárt eredeti elvei, és az európai értékek mellett. Ennyi” – írja Deutsch Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!