2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Új kampány indul a „csőre töltött” brüsszeli elképzelésekről

Jogilag is minden készen áll arra, hogy Brüsszelben felgyorsítsák a migrációt, ezért elengedhetetlenné vált egy információs-kampány elindítása a kormányzat részéről – ezt Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára jelentette be Földi-Kovács Andreának, a Hír TV Magyarország élőben című műsorában.

  • Új kampány indul a „csőre töltött” brüsszeli elképzelésekről

Két ember döntése, hogy vállal-e gyereket és hogy mennyit, ám ha így dönt, hogy gyermeket vállal a kormánytól egyre több támogatást kap – mondta Dömötör Csaba, aki rámutatott arra, hogy nőtt a házasságkötések száma, ezzel párhuzamosan a gyerekvállalási kedv is, hisz a 1,2-ről 1,5-re nőtt a gyerekszületések mutatója, bár a cél 2,0-2,5-ös érték, ez jelentene demográfiai fordulatot. A családvédelmi akcióval kapcsolatban lényeges, hogy lefed-e minden várható élethelyzetet, hisz a nagyszülő is a család része. Ezért a teljes család támogatása fontos, szögezte le az államtitkár.

Rámutatott: rengeteg olyan rendelkezés van terítéken Brüsszelben, amely a bevándorlás serkentését, gyorsítását irányozza elő. „Ha nincs olyan kormány, amely felemeli a hangját ezek ellen, könnyedén végre is tudnák ezeket hajtani, hisz a jogi szövegek, programok már csőre vannak töltve”, hívta fel a figyelmet Dömötör Csaba. Nem csupán véleménycikkekre, hanem jogi szövegekre alapozzuk álláspontunkat – mutatott rá az államtitkár.

Ezért is indít új kampányt a kormány

„Hagyományos eszközökkel, hirdetéseken keresztül és mindennapi kommunikációval, a kormány a következő napokban is sajtótájékoztatókon is el fogja mondani, hogy pontosabban milyen tervekről van szó” – árulta el az államtitkár.

„Új források bevonására nincs szükség, mert a kommunikációs kiadások rendelkezésre állnak a vonatkozó minisztériumoknál” – mutatott rá.

Ma volt az első parlamenti ülésnap, és jó lett volna másról is beszélni, mint az ellenzék újabb botrányos akcióiról. Jó lett volna a minimálbéremelésről, otthonápolási díjról, a középiskolásokat érintő változásokról, a brüsszeli tervekről szót ejteni, vagy épp arról, hogy miként nézi el a baloldal az, hogy egy antiszemita képviselő helyére egy újabb antiszemita képviselőt jelöl a Jobbik? – fejezte ki csalódását a miniszterelnökség parlamenti államtitkára. Remélem erre is lesz lehetőség, ahhoz viszont, hogy színvonaltalan komédiává akarják zülleszteni a parlamentet, mi nem akarunk asszisztálni – húzta alá.

A Suzuki gyár előtti akció kapcsán Dömötör Csaba megjegyezte, hogy a demonstráló ellenzékiek, az MTVA-hoz hasonlóan a képviselőségre való hivatkozással akartak bemenni a a céghez, ami azonban nem közintézmény hanem egy vállalat. Ráadásul kiderült, hogy nem bizonyultak igaznak a kezdetben hangoztatott vádjaik, és maga a Suzuki gyár sem alkalmazza a kifogásolt túlórakeretet.

Dömötör Csaba hozzátette, hogy a kormány adócsökkentő politikája is segítik a kívánt béremeléseket.

Tekintse meg a teljes beszélgetést:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!