2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:40

Külföld

Csökken az új fertőzöttek száma Nyugat-Európában

Enyhe csökkenés mutatkozik az új fertőzöttek számában Nyugat-Európa több országában. A korlátozásoknak köszönhetően ugyanis jelentősen csökkent a személyes találkozások száma. A járvány további visszaszorítása érdekében érvényben maradnak az óvintézkedések, és csak fokozatos enyhítést terveznek.

  • Csökken az új fertőzöttek száma Nyugat-Európában

Majdnem olyan, mint az igazi karácsonyi vásár. Finomságok, forralt bor, sőt még lángos is kapható. Az ünnepi hangulathoz az adventkor szokásos dallamok és a hóesés járul hozzá. De 2020-ban semmi sem olyan, mint más, vírusmentes évben. A Németországban nagy hagyományokkal rendelkező, és máskor jóval több mint kétezer helyen megtartott karácsonyi vásárból egyet sem rendeznek meg az idén.

A járvány miatt a gyorséttermekhez hasonlóan autóval lehet behajtani, rendelni, majd továbbautózni az egyik bajorországi településen a rendhagyó karácsonyi vásárba.

A világjárvány miatt szeretett éttermünk jelenleg is zárva tart. De meg akartam tartani a dolgozóimat, ezért arra gondoltunk, a majálishoz hasonlóan télen, a második lezáráskor is autós kiszolgálással módon folyatjuk a munkát. Tíz perc karácsonyi vásárbeli érzés és némi harapnivaló

- magyarázta a túlélési üzleti modell lényegét a vállalkozás tulajdonosa.

Egy másik német városban, a Hamburgtól északra található Neumünster főzőiskolája is megtalálta a túlélés módját.

Időpontot kell egyeztetni, majd leparkolni. Ugyanis lakóautóval együtt fogadják a vendégeket. Mire megterítenek maguknak, az étel is elkészül és a pincér már kopogtat is az ajtón.

Jelenleg több munkatársat tudnánk foglalkoztatni, hogy minél több időpontot tudjunk felajánlani, úgyhogy munkatársakat keresünk. Minél több embernek szeretnénk boldog pillanatokat szerezni

- mondta a főzőiskola tulajdonosa.

Franciaországban sem a szokásos módon kezdődött az advent. Fokozatosan oldják fel a novemberre érvényes általános karantént. Istentiszteleteket lehet tartani, de legfeljebb 30 résztvevővel. A francia katolikus egyház szerint ez indokolatlanul szigorú megkötés és sérti a szabad vallásgyakorláshoz való jogot. Az egyik tágas párizsi templomban nagyjából 50-en gyűltek össze.

Ez egy nagyon szerencsétlen megkötés, nem voltak tekintettel a katolikusokra, de valószínűleg a protestánsok, a zsidók és a muszlimok is így látják ezt - mondta ez a nyugdíjas férfi.

A létszámkorlátozás néhány napon belül megszűnik, a közigazgatást ellenőrző francia államtanács ugyanis erre kötelezte a kormányt.

Spanyolországban az egészségügyi dolgozók elégedetlenek. Munkakörülményeik javítását követelve tüntettek több ezren Madridban, a járvány által leginkább sújtott spanyol régióban.

Az október vége óta érvényes korlátozó intézkedések hatása már érezhető. Harmadik hete visszaszorulóban van a koronavírus terjedése és ezzel pedig a kórházak terheltsége is csökken.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!