2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Külföld

Csak a célba vettek bőrszíne változott

Egyre többen kezdik el hangoztatni, hogy a Black Lives Matter mozgalom lényegében ugyanaz, mint a Ku-Klux-Klan, csak egy újabb változatban. A két szélsőséges szervezet közös vonásai között megtalálható a rasszizmus, az amerikanizmusellenesség és az antiszemitizmus is - írja a V4NA Hírügynökség.

  • Csak a célba vettek bőrszíne változott

A LevinTV műsorvezetője, Mark Levin a Black Lives Matter mozgalomról beszélt az adásban, illetve annak ideológiájáról és beállítottságáról. Ő szintén azon a véleményen van, mint sokan mások, miszerint a BLM egy marxista, anarchista szervezet – ezt egyébként a mozgalom egyik alapítója is nyíltan bevallotta már.

Levin a Ku-Klux-Klan és a BLM között is párhuzamot vont, szerinte ugyanis a BLM ugyanolyan rasszizmust mutat, mint amilyet a KKK is korábban. Ugyanígy azonos jellemvonás a két mozgalom között az antiszemitizmus és az amerikanizmusellenesség is.

Mindeközben a BLM aktivistái sokszor veszik elő a KKK szörnyűségeit, lévén, hogy azok éppen a fekete bőrű emberek ellen irányultak. Rasszizmus tekintetében azonban tulajdonképpen nincs különbség a két szervezet között, csupán a célba vett emberek bőrszíne változott meg, teszi hozzá.

Mark Levin felhívta rá a figyelmet, hogy a baloldal kényelmesen átnéz az egyébként szemet szúró párhuzam fölött, és megtámadja azt, aki felhozza a témát. A műsorvezető megemlítette a demokratákat is, akik a BLM és az Antifa tettei felett hunynak szemet.

A BLM berkeiben egyébként egyre többször merül fel a Ku-Klux-Klan múltja, legutóbb például egy londoni tüntetésen a szervezet egyik aktivistája azt mondta, a rendőrség semmiben nem különbözik a KKK-tól. Mindezt arra alapozta a nő, hogy a rendőrök csak úgy állnak az utcán és a szobrokat védik meg, nem az embereket.

Az aktivista amellett is kampányolt, hogy hozzanak létre egy fekete bőrű emberekből álló milíciát. Elmondása szerint ezzel nem azt akarják jelezni, hogy az embereknek félniük kell tőlük és erőszak következik – csupán ha más keményen nyilvánul meg velük szemben, akkor ők is így fognak tenni.

V4NA

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!