2024. 09. 17. Kedd Zsófia napja
Jelenleg a TV-ben:

A Hóvirág őrs naplója

Következik:

Híradó 12:00

Külföld

Betörtek az ukránok Oroszország területére + videó

Az oroszok azt állítják sikerült megállítani az előretörést.

  • Betörtek az ukránok Oroszország területére + videó

Vadászgépek repülnek el az út felett. Szükségállapotot vezettek be az oroszok Kurszkban az ukrán offenzívát követően. A föderáció közleménye szerint a támadás során 100 ukrán katona meghalt, 215-en pedig megsebesültek. Emellett 54 páncélozott járművet, köztük két tankot vesztettek a hadművelet során. Az orosz hírszerzés szóvivője szerint több tucat civil, köztük gyerekek sebesültek meg. Hangsúlyozta: büntetőeljárást indítottak a támadók ellen.

Szergej Akszjonov, a Krími Köztársaság elnöke pedig közölte, hogy minden segítséget készek megadni a megtámadott kurszki régiónak.

Közben az ukrán hadsereg egyre beljebb nyomul az orosz területre, és a Bild szerint német tankok is részt vesznek az offenzívában. A német lap azt állítja: az ukránok elfoglalták az első orosz várost Szudzsát.

A település közelében lévő ellenőrző pontnál mintegy 50 orosz katona adta meg magát. Az Index tette közzé azt a felvételt, amelyen az orosz határőrök felhúzzák a fehér zászlót

Vlagyimir Putyin, Oroszország elnöke: "A kurszki régióban történt eseményekkel kell kezdenünk. Mint tudják, a kijevi rezsim újabb nagyszabású provokációra vállalkozott, válogatás nélkül, különböző fegyverekkel, köztük rakétákkal lövi a polgári épületeket, lakóházakat, mentőautókat.- jelentette ki az orosz elnök."

Moszkva azt állítja: sikerült megállítani az ukrán előrenyomulást. A CNN viszont úgy gondolja ez nem igaz.

 

Az MTI jelentése a helyzetről:

Az ukrán csapatok ezer katonával, harckocsikkal és páncélozott járművekkel támadtak az orosz területre - közölte az orosz hadsereg vezérkara, amely állítása szerint minden megtesz, hogy kiszorítsák őket Oroszországból.

"Az ukrán hadsereg egységeinek likvidálása folytatódik" - írta csütörtökön közleményében az orosz védelmi minisztérium. A tárca szerint az orosz hadsereg és a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) "meghiúsítják a Kurszki területre történő mély behatolásra tett ukrán kísérleteket, és súlyos veszteségeket okoznak az ellenség táborában.

Az orosz hadsereg csütörtökön nem számolt be ukrán előretörésről.

Az orosz védelmi minisztérium közleménye szerint a támadás kezdete óta az ukrán erők vesztesége 660 fő és 82 páncélos egység volt.

A Gazprom orosz gázipari óriáscég csütörtökön közölte, hogy továbbra is szállít gázt a szudzsai állomáson keresztül, ahonnan Ukrajnán keresztül Magyarországra és Szlovákiába érkezik az orosz földgáz.

Alekszej Szmirnov, a Kurszki terület megbízott kormányzója arról tájékoztatta Vlagyimir Putyin orosz elnököt, hogy rádióelektronikai harci eszközökkel és páncélosokkal védik az üzemanyag-töltő állomásokat.

Mintegy háromezer embert kimenekítettek, és 1500 embert ideiglenes szállásokon helyeztek el.

Vlagyimir Putyin elnök csütörtökön bejelentette, hogy mindenkinek, aki lakóhelye elhagyására kényszerült, 10 ezer rubel egyszeri segélyt fizetnek ki, Mihail Misusztyin miniszterelnök pedig közölte, hogy aláírták a Kurszki terület lakosainak megsegítésére szánt 1,8 milliárd rubeles összeg elkülönítéséről szóló rendeletet.

A Moszkvai Vasúttársaság (MZsD) bejelentette, hogy kiegészítő járatot küldenek Kurszkból Moszkvába a megnövekedett utazási igényekre tekintettel. Az orosz vasúttársaság pedig a RIA-Novosztyi orosz állami hírügynökség jelentése szerint azt közölte, hogy a harcok miatt három vasútállomást - a szudzsait, a koronyevói és a pszjolit - ideglenesen bezárták.

A szomszédos Belgorodi területen egy ember meghalt, egy másik pedig megsebesült csütörtökön ukrán légicsapás következtében - közölte a régió kormányzója, Vjacseszlav Gladkov.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Mentik a vadállományt a Gemencben

Mentik a vadállományt a Gemencben

Szerdától teljes erdőlátogatási tilalmat rendeltek el, nem közlekedik a Gemenci Állami Erdei Vasút, zárva tart a Pörbölyi Ökoturisztikai Központ és elmaradnak a hétvégére tervezett programok.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Újabb halálos áldozata van az árvíznek Ausztriában

Újabb halálos áldozata van az árvíznek Ausztriában

Ausztriában valamelyest csökkent a folyók vízszintje, de az árvízkészültség továbbra is magas, több helyen gátszakadásokra és földcsuszamlásokra számítanak, és még mindig sok háztartásban szünetel az áramszolgáltatás - mondta el kedd reggel Johanna Mikl-Leitner, Alsó-Ausztria tartomány miniszterelnöke.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!