2024. 02. 25. Vasárnap Mátyás napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Napindító 04:00

Külföld

Betonelemek és kerítések közt az adventi vásár

Három fokozatú védelmi rendszerrel nyitott a Berlini Karácsonyi Vásár. A szigorú biztonsági intézkedésekre azért volt szükség, mert 2016-ban itt történt Németország történetének legsúlyosabb iszlamista támadása, aminek következtében 12 ember vesztette életét.

  • Betonelemek és kerítések közt az adventi vásár

Minden eddiginél nagyobb biztonsági intézkedések mellett nyitotta meg kapuit a berlini karácsonyi vásár. A forralt boros bódék, boltok és ételeket kínáló kioszkok körül három szintű védelmet állítottak fel a hatóságok. A külső gyűrű egy úgynevezett teherautó blokk, a középső egy homokzsákokból épített védelmi fal, a harmadik pedig betonelemekből és kerítésből áll.

Még sosem volt itt korábban és kíváncsi voltam. Most rászántam az időt és megnéztem és azt kell mondanom, hogy tekintettel arra ,hogy egy olyan országban élünk, ahol a kancellár mindig azt mondja, hogy milyen jól teljesítünk és elégedettek vagyunk azzal, hogy egy karácsonyi vásárt teljesen körbe kell falazni, mintha Kelet-Németországban lenne. Ez őrület. Nincs jó érzésem. Tényleg csak azért jöttem, mert kíváncsi voltam az emlékhelyre. Most elmegyek és nem látogatok meg egy karácsonyi vásárt sem többet, legalábbis nem a városokban– gondolja az egyik látogató, Bernd Schmidt. A berliniek egy része, mint például Sigrid Sladika, azonban kifejezetten örül a biztonsági intézkedéseknek. Biztonságban érzem magam, igen, biztonságban–mondta. 

A karácsonyi vásár területén egy emlékhelyet is felállítottak a 2016 december 19-ei terrortámadás halottjainak emlékére. A berlini polgármester Michael Mueller fehér rózsával emlékezett a támadás áldozataira.

Meg kell mondanom őszintén, hogy nagyon furcsa volt végigsétálni úgy, hogy arra gondolok mi történt. Megálltam egy pillanatra, hogy csendben gondoljak rá, gondolni fogsz rá amikor itt vagy és látod az akadályokat, a rendőröket és a gépfegyvereket. De ez nem törhet le. Ezt gondolom – mondja egy harmadik látogató, Markus Braun.

A rendkívüli biztonsági intézkedésekre azért van szükség, mert Németország legsúlyosabb iszlamista terrortámadása 2016-ban a berlini karácsonyi vásáron történt. Egy tunéziai származású férfi, Anis Amri egy lopott lengyel rendszámú kamionnal a tömegbe hajtott. 12 ember vesztette életét.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Globál: pénz és hatalom + videó

Globál: pénz és hatalom + videó

Mikor lett a pénzből a hatalomnak az az eszköze, amelyet ma a globalista erők ellenünk egyszerű emberek ellen használnak? A stúdióban Boros Imre közgazdász és Bogár László közgazdász. Szerkesztő-műsorvezető: Virághalmy Sarolta. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!