2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Külföld

Berlin továbbra sem enged, és finanszírozza a migránsmentő hajókat

Az olasz kormány folyamatosan keresi a megoldást a migrációs válságra. Párizs látszólag partnerként áll mellette, azonban Berlin továbbra sem enged és finanszírozza a migránsmentő hajókat, amelyek bevándorlókkal a fedélzetükön tartanak Olaszország felé. A Meloni-kormány azonban házon belül sincs könnyű helyzetben: egy cataniai bíró ugyanis 3 tunéziai illegális bevándorlót engedett szabadon egy közelmúltban felállított kiutasítási központból.

  • Berlin továbbra sem enged, és finanszírozza a migránsmentő hajókat

A cataniai bíróság jóváhagyta három tunéziai migráns fellebbezését, akik szeptember közepén illegálisan léptek partra Lampedusán, majd az új pozzallói kiutasítási központba kerültek.

Korábban a három tunéziait már kiutasították az országból, azonban most a bírói döntés miatt visszatérhettek. A belügyminisztérium fellebbezést helyezett kilátásba, míg Giorgia Meloni további egyeztetéseket folytat Európában.

A megoldás közelinek tűnik, hiszen az Európa által ígért pénzügyi támogatás első része a napokban megérkezhet Tunéziába. Azonban fontos megjegyezni, hogy Tunézia anyagi ellenszolgáltatás nélkül nem hajlandó segíteni az ott lévő afrikaiak feltartóztatásában.

Berlin és Róma között azonban továbbra is jelentős a távolság. A német kormány folytatja a segélyhajók támogatását, amelyek migránsokkal telve érkeznek Olaszországba. Ugyanakkor Németország erősíti az ország külső határainak védelmét.

A római kormány megérti azokat, akik menteni szeretnék az emberi életet a tengeren. Ugyanakkor Meloni szerint nem lehet teljes mértékben szolidárisnak lenni más országok határainak rovására.

Ennek megfelelően minden segélyhajónak abba az országba kell vinnie a menekülteket, amelynek zászlaja alatt hajózik.

Idén csaknem 135 ezer illegális bevándorló érkezett Olaszországba a tengeren keresztül,

akiknek csupán mintegy 10 százaléka számíthat arra, hogy pozitívan bírálják el menedékkérelmét.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!