2024. 09. 19. Csütörtök Vilhelmina napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Külföld

Az unió is foglalkozik a természeti csapással és annak következményeivel + videó

A magyar elnökség élesítette az Európai Unió válságelhárító mechanizmusát. Szerda délelőtt pedig az Európai Parlament is napirendjére vette a közép-európai szélsőséges időjárás miatt kialakult helyzetet.

  • Az unió is foglalkozik a természeti csapással és annak következményeivel + videó

Ma reggel mutatta volna be Orbán Viktor az uniós elnökség fő célkitűzéseit itt a parlamentben, ugye ez meghiúsult, hiszen a miniszterelnök az árvízi védekezésben vesz részt. Helyette a kialakult helyzet miatt az Európai Parlament napirendjére vette a közép-európai katasztrófahelyzetet és erről vitáztak a képviselők. Az ülést Jonaz Zlenacic válság kezelési biztos nyitotta meg, aki azt mondta hogy a válságok időszakát éljük és fel kell készülni arra, hogy ezek intenzitása nőni fog és gyakran elő fog fordulni ilyen. Európa melegszik a legjobban a kontinensek közül ezért összefogást sürgetett valamint azt, hogy fektessen az Európai Unió a válságkezelésbe a válságok megelőzésébe. Szerinte egy euró befektetett pénz kettő-tíz euró közötti megtakarítást fog majd eredményezni.

A képviselők a kialakult helyzetről vitatkoztak, felszólalt Gál Kinga is, a Patrióták frakció alelnöke, fideszes parlamenti képviselő aki azt mondta, hogy derekesan helytállnak a magyarok a védekezésben és köszönetét fejezte ki mindenkinek, aki ebben részt vesz, Közép-Európa régen nem látott ilyen komoly árvizet. A magyarok összefogtak, sőt a magyar elnökség azonnal lépett, azonban emellett még azt is kérte, hogy az Európai Bizottság szokásos hosszan elnyúló, adminisztratív buktatókkal ellátott mechanizmusát átlépve azonnal siessen az érintett tagállamok segítségére, mert a segítségre most van szükség.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!