2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Radar ráadás 00:05

Külföld

Az RMDSZ nem szavaz a bizalmatlansági indítványról

  • Az RMDSZ nem szavaz a bizalmatlansági indítványról

Az RMDSZ részt vesz a bukaresti kormány ellen beterjesztett bizalmatlansági indítvány mai vitáján, de nem fognak szavazni.

Kelemen Hunor szövetségi elnök a Romániai Magyar Demokrata Szövetség frakcióülése után indokolta a döntést, hogy az ellenzék nem kínál alternatívát, nem akarja átvenni a kormányzást. Az RMDSZ-szel sem lenne elég voks a Viorcia Dancila vezette kabinet leváltásához. A jobbközép ellenzék 163 törvényhozója múlt héten terjesztette be a bukaresti kormány elleni lépést, mert szerintük a szociálliberális vezetés egy bűnszövetkezet, amely tönkreteszi a jogállamiságot, kifosztja az országot és csődbe sodorja a gazdaságot. A bizalmatlansági indítványhoz rajtuk kívül még legalább 70 voksra lenne szükség.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!