2023. 12. 07. Csütörtök Ambrus napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Külföld

Az olasz kormány mostanra már 28 000 ponton erősítette meg a rendőri védelmet országszerte

Már 28 000 olyan objektum van az országban, amely kiemelt rendőri védelmet kapott. Nem csak a zsinagógákat hanem a keresztény templomokat is őrzik. A belügyminisztérium szerint a zsidó mellett a kereszténység kiemelt jelképei is az iszlám terroristák célpontjaivá válhatnak.

  • Az olasz kormány mostanra már 28 000 ponton erősítette meg a rendőri védelmet országszerte

A belügyminiszter szerint ugyan nincs vészhelyzet, ám az olasz kormány mostanra már 28.000 ponton erősítette meg a rendőri védelmet országszerte. Nem csak a zsinagógák és zsidó iskolák, ha nem a repterek, pályaudvarok, állami intézmények, nagykövetségek és a kereszténység kiemelt szimbólumai is megerősített védelmet kaptak.

„Biztonságban érezzük magunkat Rómában, mert a kormány véd minket. Fokozottan védik a zsidó közöséget, egyes családokat, a zsinagógákat, a hivatalainkat és az iskolákat. De azt is tudjuk, hogy bármikor jöhet egy őrült mindezek ellenére” - mondta Pino Pelloni, a Giuseppe Levi Pelloni Alapítvány főtitkára.

Az Izraelben maradtakért viszont aggódnak. Sok olasz fiatal nem tudott hazatérni mert Izrael azokat is behívta katonának, akik kettős állampolgársággal rendelkeznek.

Közben a Matteo Salvini vezette Lega képviselője arra figyelmeztetett, hogy Európa túl sok muszlimot engedett be, ami hiba volt. Szerinte az iszlám veszély mostanra közöttünk van.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Több embert agyonlőtt egy fegyveres Las Vegasban + videó

Több embert agyonlőtt egy fegyveres Las Vegasban + videó

Legkevesebb három halálos áldozata és egy válságos állapotú sérültje van a lövöldözésnek, ami Las Vegas egyetemén történt szerdán, az eset negyedik halottja a támadó, akit holtan találtak – közölte a nagyváros rendőrsége.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!