2024. 06. 16. Vasárnap Jusztin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sajtóklub 19:30

Külföld

Az izraeli hadsereg betört Gázavárosba + videó

A Gázai övezetbe irányuló segélyszállítmányok bővítését sürgetik a tokiói G7 csúcs résztvevői. A kétnapos csúcstalálkozó után kiadott közleményükben ugyanakkor tűzszünetre nem szólították fel a feleket csak a harcok időszakos szüneteltetésére. Közben az izraeli hadsereg betört Gázaváros szívébe. A szóvivő közölte, hogy a hadjárat kezdete, október 28-a óta harminckét izraeli katona esett el.

  • Az izraeli hadsereg betört Gázavárosba + videó

Az izraeli katonák behatoltak Gázavárosba és komoly tűzharcokba keveredtek. Az izraeli védelmi erők a terrorszervezet rejtekhelyeit és alagútrendszereit keresik. Sorra fedezik fel Észak-Gázában azokat a helyszíneket, ahonnan a Hamász fegyveresei a rakétákat indítják az izraeli célpontok irányába október 7-e óta.

A felvételek alapján több indítóállást is civil létesítménybe rejtettek. 50 rakétát tartalmazó kilövőállomást találtak egy mecsetnél, és egy gyermekotthonban is felfedeztek ilyet. A zsidó állam védelmi minisztere arról beszélt, hogy hihetetlen hosszú alagútrendszer húzódik Gázaváros alatt.

Gáza a legnagyobb terrorbázis, amelyet az emberiség valaha épített. Ez az egész város egy hatalmas terrorbázis. Kilométeres alagútrendszer a föld alatt, ezek összeköttetésben állnak a kórházakkal és iskolákkal. Ebben vannak a kommunikációs helyiségek, lőszerraktárak, pihenők – magyarázta Joáv Galant, Izrael védelmi minisztere.

Közben egyre több civil keres menedéket a harcok elől a várostól délre. Ugyan itt is az izraeli hadsereg ellenőrzi a területet, azonban a jelentések szerint több ezren távoztak a Jeruzsálem által biztosított humanitárius korridor négyórás ideje alatt.

A gázai egészségügyi minisztérium szerint már több, mint tízezer halálos áldozata van a támadásoknak Közülük több, mint 4200 gyermek.

Közben ritka esemény, de a Vöröskereszt orvosi segélyszállítmánya elérte Gáza egyik kórházát úgy is, hogy a konvoj kereszttűzbe került.

Ilyen feltételek között a humanitárius szervezetek nem dolgozhatnak. A személyzetet, a kórházakat és a civileket is védeni kell a nemzetközi humanitárius jog értelmében – mondta William Schomburg, a szervezet gázai missziójának vezetője.

A terület egészségügyi rendszere mindenből hiányt szenved. Ezért érkeznének a külföldi segélyek, az Egyesült Arab Emírségek bejelentette, hogy tábori kórházat hoz létre a Gázai övezetben. Az izraeli média jelentése szerint megérkezett öt, orvosi és élelmiszer-segélyt szállító repülőgép Egyiptomba mintegy száz önkéntes orvossal és nővérrel a fedélzetén.

Észak-Izraelben közben a hatóságok utakat zártak le, és felszólították az embereket, hogy maradjanak az óvóhelyek közelében a Libanon felől érkező rakéták miatt.

Az izraeli légierő megtámadta a Hezbollah siíta szervezet dél-libanoni célpontjait, köztük egy katonai raktárt, kilövőállásokat, a terrorizmust szolgáló infrastruktúrát és a párt technológiai eszközeit. A támadást válaszként hajtották végre a Libanonból érkezett támadásokra.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Díszőrség lesz a budai Várban + videó

Díszőrség lesz a budai Várban + videó

Új tradíció kezdődik a budai Várban, mostantól a hét területvédelmi tartalékos ezred kéthetes váltásban a Honvédelmi Minisztérium főépülete előtt teljesít díszőrséget - jelentette be a honvédelmi miniszter a Facebook-oldalára feltöltött vasárnapi videóban.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!