2022. 08. 15. Hétfő Mária napja
Jelenleg a TV-ben:

Akik túlélték

Következik:

Poltikai hobbista 03:00

Külföld

Az Indiai-óceánon lángol egy olajszállító tanker

Az indiai hatóságok megkezdték a Srí Lanka partjánál kigyulladt olajszállító tanker oltását. A haditengerészet közlése szerint a lángok már nem terjednek tovább a hajón, így el lehet kerülni a környezeti katasztrófát.

  • Az Indiai-óceánon lángol egy olajszállító tanker

Sikerült megfékezni a lángok terjedését a Srí Lanka partjánál két napja kigyulladt New Diamond nevű olajszállító tartályhajón. Ezt az ország parti őrsége jelentette be.

A hajó Kuvaitból tartott egy indiai olajfinomítóba, amikor kigyulladt a gépház kazánja. A tűz átterjedt a hajóhídra is. Reális veszélye volt annak, hogy a tűz a hajó rakományában lévő kétmillió hordónyi nyersolajra is átterjedhet.

Ha a fedélzetén robbanás történik vagy a hajó léket kap, akkor súlyos környezetvédelmi katasztrófa következett volna be, alig 37 kilométerre Srí Lanka keleti partjaitól.

A tankert ezért előbb a nyílt tengerre vontatták, majd az indiai és Sri Lanka-i hajók megkezdték a tanker oltását. A tűz megfékezése több napot is igénybe vehet.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!