2024. 10. 17. Csütörtök Hedvig napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:00

Külföld

Az Európai Unió Tanácsának csúcstalálkozóját megelőzően megbeszélést tartottak a Patrióták

Igazán nagy nevek vettek részt a Patrióták Európáért pártcsalád vezetőségének ülésén Brüsszelben. Hogy csak néhány politikust említsünk: Marine Le Pen, Geert Wilders, Matteo Salvini és természetesen Orbán Viktor. Manfred Weber szerint a magyar kormányfő „elszigetelt”, nem úgy tűnik.

  • Az Európai Unió Tanácsának csúcstalálkozóját megelőzően megbeszélést tartottak a Patrióták

Orbán Viktor is részt vett az Európai Unió Tanácsának csúcstalálkozóját megelőző Patrióták ülésen, ahol jelen volt Andrej Babis korábbi cseh miniszterelnök, az ANO párt elnöke, Geert Wilders, a holland Szabadságpárt elnöke, Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettes, a Liga párt elnöke, Marine Le Pen, a francia Nemzeti Tömörülés párt társalapítója és nemzetgyűlési frakcióvezetője, valamint Jordan Bardella, a frakció elnöke.

A találkozót megelőzően Jordan Bardella az illegális bevándorlás problémájáról beszélt az összegyűlt újságíróknak, véleménye szerint egyetlen vízumot sem szabadna kiadni olyan országnak, amely nem kívánja visszavenni állampolgárait.

 A migráció nyilvánvalóan az egyik legfontosabb kérdés, amellyel népeink és európai intézményeink ma szembesülnek

– hangsúlyozta Jordan Bardella, majd hozzátette:

Ez a határaink ellenőrzését és visszaszerzését jelenti mind európai, mind nemzeti szinten, de a származási országokkal kötött együttműködési megállapodásokon keresztül is. Én nyomást gyakorlok hazámra, Franciaországra is, hogy biztosítsa, hogy minden olyan embert, akinek nincs oka francia földön maradni, vissza lehessen kísérni származási országába a francia terület elhagyására vonatkozó eljárás keretében, amelyet ma nem hajtanak végre. 

Kitért a Patrióták Európáért pártcsalád szerepére, amely már a harmadik legnagyobb erő az Európai Parlamentben, elmondása szerint a frakció „azoknak az embereknek a hangja, akik nem akarnak eltűnni, akik meg akarják védeni identitásukat, meg akarják védeni határaikat, és véget akarnak vetni egyfajta kereskedelmi naivitásnak is.”

Orbán Viktor: a háborús stratégia helyett váltsunk békestratégiára!

A mostani háborús stratégiáját az Európai Uniónak meg kell változtatnia, helyette a béke stratégiájára szükséges váltani. Tűzszünet, béketárgyalások - jelentette ki Orbán Viktor kormányfő Brüsszelben a Patrióták Európáért pártcsoport EU-csúcs előtti egyeztetésére érkezve csütörtökön.

Orbán Viktor, a nap folyamán később kezdődő uniós csúcstalálkozó témáit sorolva kijelentette: "nagyon nehéz napunk lesz, három csata van" napirenden. Ezek között elsőként az ukrajnai háborút említette, mellyel kapcsolatban közölte: az Európai Unió rosszul megtervezett, rosszul végrehajtott, rossz kalkulációk alapján kialakított stratégiával ment bele ebbe a háborúba. Ez nem működik - húzta alá. Kiemelte: jelentős lesz a "migrációs csata", mert - mint fogalmazott - "többen meg akarjuk változtatni a migrációs szabályokat".

Közölte továbbá: az EU olyan gazdasági intézkedéseket kíván elfogadtatni, amelyek "földre vinnék" a magyar családokat. "Ezt nekem vissza kell utasítanom, és meg kell védenem a mostani gazdaságpolitika legfontosabb, családokat védő elemeit" - jelentette ki Orbán Viktor.

Kapcsolódó anyagunk: Kétnapos EU-csúcs kezdődik Brüsszelben

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!