2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Európai Híradó

Következik:

Poltikai hobbista 04:20

Külföld

A legtöbb napi fertőzést észlelték az elmúlt 24 órában

Rekordszámú, 106 ezer új koronavírus-fertőzöttet jelentettek világszerte egy nap alatt. Az Egészségügyi Világszervezet arra hívta fel a figyelmet, hogy miközben a gazdag országokban javul a helyzet és már kifelé haladnak a karanténból, egyre több szegény ország kerül nehéz járványügyi helyzetbe. Világszerte már majdnem 5 millióan kapták el a koronavírust, a legtöbben az Egyesült Államokban több mint másfél millióan. A legtöbb áldozatot is ott szedte a járvány, eddig több mint 93 ezren haltak meg.

  • A legtöbb napi fertőzést észlelték az elmúlt 24 órában

Olaszország egyik éttermében már senkinek nem kell a papír alapú étlapot megfogni, helyette mindenki a saját telefonjára töltheti le a menüt egy kód segítségével. Így próbálják minél biztonságosabbá tenni a vendéglőt.

Két és fél hónap bezártság után végre elmehettem, nem csak a bevásárlóközpontba, hanem még étterembe is

- mondta az egyik vendég.

A kormány azt tervezi, hogy június 3-tól megnyitják a külső határokat, valamint újraindítják a repülőtereket. Az országban ugyan kétszer annyi gyógyult van, mint aktív fertőzött, az elmúlt 24 órában azonban több mint 650 új esetet regisztráltak.

Philippe: Az unió nem állt a helyzet magaslatán

Franciaországban több mint 180 ezren fertőződtek meg, a halottak száma túllépte a 28 ezret. A kormány élesen bírálta az Európai Uniót a koronavírus-járvány okozta válság kezelése miatt, ugyanakkor üdvözölte a gazdaságösztönzés finanszírozására tett mintegy 500 milliárd eurós javaslatot.

Valószínűleg egy kis távolságtartással mondatnánk azt, hogy az Európai Unió tett valamit, és hatékony volt. De tényleg a helyzet magaslatán állt ebben a válságban? Nem hiszem

- mondta a francia kormányfő.

Afrikának 200 millió dollárra lenne szüksége 

Habár a fejlett országok már kifelé haladnak a karanténból, a WHO aggodalmát fejezte ki a szegény országok miatt. Az elmúlt 24 órában 106 ezer új koronavírus-fertőzöttet jelentettek világszerte, a legtöbbet egyetlen nap alatt.

Az ENSZ főtitkára szolidaritásra kérte a nemzetközi közösséget, és jelezte: Afrikának 200 milliárd dollárra lenne szüksége ahhoz, hogy megbirkózzon a válsággal.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!