2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Amerika magyar grófja 03:00

Külföld

Az Egészségügyi Világszervezt szerint nehéz hónapok előtt áll Európa

Franciaországban, Spanyolországban és Csehországban is egyre gyorsabban terjed a koronavírus. Utóbbi államban ismét negatív rekord dőlt meg. A visegrádi államban az elmúlt napon 1677 embernél mutatták ki a fertőzést. Az Egészségügyi Világszervezet eközben arra hívta fel a figyelmet, hogy a a következő hónapokban növekedni fog a napi koronavírusos halálesetek száma Európában.

  • Az Egészségügyi Világszervezt szerint nehéz hónapok előtt áll Európa

Külön kisfilmet készítettek a francia hatóságok, hogy felhívják az emberek fel figyelmét a világjárvány veszélyire.

A párizsi lakosok szerint azért terjed ilyen gyorsan a járvány, mert sokan nem tartják be az előírásokat.

Franciaországban egy nap alatt 6 158 új megbetegedést regisztráltak.

A kórházak egyre nehezebben bírkóznak meg a helyzettel.

Spanyolországban utcára vonultak az egészségügyi dolgozók, akik jobb feltételekért tüntettek.

A dél európai államban már meghaladta a 600 ezret a fertőzöttek száma, a halottaké pedig a 30 ezret. Spanyolország továbbra is a legfertőzöttebb ország Európában.

Csehországban újabb negatív rekord dőlt meg. A visegrádi országban egy nap alatt 1677 ember kapta el a koronavírust, ami 136-tal több, mint az eddigi legmagasabb napi esetszám. Prágában a legrosszabb a járványhelyzet. A tudományért és egészségügyi kutatásokért felelős cseh kormánybiztos arra figyelmeztet, hogy a következő hetekben nem várható javulás. A politikus elmondta: csak végszükség esetén jöhet szóba a gazdasági és társadalmi élet leállítása.

Karanténba vonult az ír kormány, miután az egészségügyi miniszter megbetegedett. A parlament jövő hét keddig vagy a miniszterelnök további utasításáig felfüggesztette tevékenységét. Írországban 357 új fertőzöttet regisztráltak az utóbbi 24 órában, amivel számuk 31 549-re nőtt.

Az Egészségügyi Világszervezet eközben arra hívta fel a figyelmet, hogy a a következő hónapokban növekedni fog a napi koronavírusos halálesetek száma Európában. A WHO egyik vezető tudósa szerint elképzelhető, hogy csak 2022-ben térhetünk vissza a Covid előtti normális élethez.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!