2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Mátyás utolsó éjszakája 11:00

Külföld

Atomfenyegetés: Amerika tovább bővíti arzenálját

Az Egyesült Államok a hatékony válaszcsapások érdekében tovább bővíti rakétavédelmi rendszerét. Washington szerint erre elsősorban a növekvő észak-koreai és iráni rakétafenyegetések miatt van szükség. A jelenlegi amerikai elhárító rendszer csak korlátozott ballisztikus támadások ellen véd. A phenjani rezsim nemrég megelőző nukleáris csapással fenyegette meg Washingtont, Irán pedig – a nyugati hatalmak szerint – atomfegyver előállításán dolgozik.

Az Egyesült Államok 14 rakétaelhárító egységgel bővíti nyugati partra telepített védelmi rendszerét, hogy hatékonyabban reagálhasson az észak-koreai és iráni rakétafenyegetésre.

„Ezt a programot azért fejlesztjük tovább nemzetbiztonságunk érdekében, hogy ne kockáztassunk, és mindig a fenyegetés előtt járjunk” – közölte Chuck Hagel védelmi miniszter.

A kommunista Észak-Korea februárban végrehajtotta harmadik kísérleti atomrobbantását, a hónap elején pedig megelőző nukleáris csapást helyezett kilátásba Washington ellen, amire a Pentagon szerint Amerika még nincsen felkészülve:

„Az Egyesült Államok rakétavédelmi rendszere csupán korlátozott ballisztikus támadások ellen nyújt védelmet, Észak-Korea viszont továbbfejlesztette rendszerét, és többször is felelőtlenül, meggondolatlanul provokált” – nyilatkozta Chuck Hagel.

A phenjani rezsim által kifejlesztett rakéta elméletileg 5000 mérföldet képes megtenni, de az eddig kísérleteke mindig kudarcba fulladtak. Irán a Nyugat és Washington szerint is atomfegyver előállításán dolgozik, bár ezt a vádat Teherán tagadja. Az amerikai rakétavédelem egymilliárd dolláros kibővítése a védelmi miniszter szerint 50 százalékkal növeli majd a rendszer hatékonyságát, amely várhatóan 2017-re készül el.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Korrupcióval gyanúsítják az ukrán mezőgazdasági minisztert

Korrupcióval gyanúsítják az ukrán mezőgazdasági minisztert

Az ukrán korrupcióellenes ügynökség gyanúsítottként kezeli Mikola Szolszkij mezőgazdasági minisztert egy olyan nyomozásban, amely állami földek illegális megszerzésével kapcsolatos, a vizsgálat mintegy 7 millió dollár értékű ügyben folyik – jelentette kedden az ukrán média.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!