2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Antirasszista tüntetés Washingtonban

Többezres tüntetés volt Washingtonban a fajgyűlölet ellen. A megmozdulást a meggyilkolt polgárjogi harcos, Martin Luther King 1963-as antirasszista menetének emlékére tartották meg. Bár a demonstráció békésen zajlott, az esélyegyenlőségért küzdő demonstrálók most az utcán békésen étkező emberek helyett egy republikánus szenátort zaklattak.

  • Antirasszista tüntetés Washingtonban

Több ezres tömeg vonult végig azon az útvonalon, amelyen 57 éve az a menet járt, amelyet a meggyilkolt polgárjogi harcos, Martin Luther King tiszteletes szervezett. A pénteki demonstrációt - csakúgy, mint az 1963-ast - az amerikai főváros szívében, a Lincoln-emlékműnél tartották. Az elmúlt hónapokban történt, nem egy esetben halállal végződött rendőri erőszakra utalva, Martin Luther King fia azt hangoztatta, a történelem jelképes árnyékában gyűltek össze, és ezekben a napokban is történelmet csinálnak.

Felszólalt a májusban rendőri intézkedés közben elhunyt George Floyd testvére is - az afroamerikai férfi halála miatt robbant ki Amerikában az azóta is tartó rasszizmusellenes tüntetéssorozat és zavargás. Beszédet mondott az egyik legnevesebb fekete emberi jogi aktivista, Al Sharpton tiszteletes is. Rámutatott, a tömeg ereje semmit sem ér, ha a novemberi választáson nem mennek el szavazni és nem lesz törvény azokból a célokból, amelyekért küzdenek.

Helyi idő szerint péntek este a Fehér Ház előtt is hangos tömeg gyűlt - abban reménykedtek, hogy a hangzavar behallatszik majd a republikánus elnökjelölt-állító konvencióbeszédet mondó Donald Trumphoz is, aki ennek ellenére hivatalosan is elfogadta az elnökjelöltséget.

A Szövetségi Nyomozó Iroda, az FBI vizsgálatát kérte Rand Paul republikánus szenátor, akit a kapu előtt zajongó tüntetők zaklattak. Amikor ő és felesége kilépett a Fehér Házból, hogy visszainduljon a szállodába, a Trump-ellenes tüntetők körülvették és fenyegették mindkettőjüket, a szenátor szerint azzal is, hogy megölik. A Paul házaspárt rendőri kísérettel kellett kimenekíteni.

Korábban, szintén Washingtonban demonstrálók több étterem utcafrontján étkező embereket zaklatták. Arra kényszerítették a őket, hogy öklüket a magasba emeljék, ezzel fejezzék ki szolidaritásukat a mozgalommal. aki nem tette, azt körbeállták és szidalmazták.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!