2022. 09. 26. Hétfő Jusztina napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napirend előtti felszólalás - Orbán Viktor 23:50

Külföld

Ámokfutás Kercsben: immár húsz áldozat

Húszra nőtt a kercsi iskolai ámokfutás halálos áldozatainak száma – közölte Gyiljaver Melzagijev, a város polgármester-helyettese csütörtök hajnalban a TASZSZ hírügynökséggel.

  • Ámokfutás Kercsben: immár húsz áldozat

Mint mondta, a megtámadott műszaki szakiskola átkutatása során újabb holttestre bukkantak. Az áldozatok közül hatan kiskorúak voltak. A hozzátartozók csütörtök reggelre valamennyi halottat azonosítottak.

A lőfegyverhez – egy Bekasz típusú, csőtáras vadászpuskához – amelyet a támadás előtt mintegy egy hónappal szerzett be, törvényesen jutott hozzá. A történteket a kiemelt bűnügyekben eljáró orosz hatóság, a Nyomozó Bizottság (SZK) szerdán előbb terrortámadásnak, majd közveszélyes módszerrel elkövetett, többszörös emberölésnek minősítette.

Az Interfax hírügynökség egy névtelenül nyilatkozó, jól értesült forrásra hivatkozva azt írta, hogy az ámokfutásnak a nyomozás nem végleges verziója szerint személyes indítéka lehetett, a diák konfliktusban állhatott tanáraival. Az indítékkal kapcsolatban hivatalos nyilatkozat nem hangzott el.

Roszljakovot, aki elvált szülők gyermeke volt, az iskolában hallgatag diákként ismerték, s bár nem mutatott fel kiváló tanulmányi eredményt, jó véleménnyel voltak róla. A Kommerszant úgy tudja, hogy volt már dolga a rendőrséggel egy olyan esetben, amikor a barátaival alkoholt fogyasztott.

A történtek miatt a Krímben hámnapos gyászt rendeltek el, és előzetes bejelentés szerint csütörtöktől minden iskola és óvoda mellé fegyveres őrt állítanak.

Feszülten várták a családtagok a kórházban a felvilágosítást hozzátartozóikról a kercsi mészárlás után.

– Ez az összes név, akiről tudunk. Négy nem azonosított van az intenzíven.
– Fiúk vagy lányok?
– Lányok – tájékoztatta az embereket a kórház egyik ápolója.

A támadó az iskola 18 éves, negyedikes, vegyész szakos tanulója először felrobbantott egy házi készítésű szerkezetet, és géppuskával lövöldözni kezdett. A halálos áldozatokon kívül több mint 50 személyt sebesített meg, közülük többen is válságos állapotban vannak. A Krími köztársaság vezetője szerint a támadó egyedül hajtotta végre a merényletet.

„A legfontosabb, hogy megtaláljuk az okokat. Mi késztette ezt az embertelen személyt, hogy elkövesse ezt a bűncselekményt. Ezt még nem tudjuk. Pozitív személyiség volt, az iskola igazgatója azt mondta, soha nem kellett a tanári tanácshoz behívni. Mindig jól viselte magát, nyugodt volt, nem okozott semmi bajt. A gyilkos magát is megölte, láttam a holttestét” – nyilatkozta a Krími Köztársaság vezetője, Szergej Akszijonov.

A támadónál nagy mennyiségű lőszert, találtak. Kiszivárgott hírek szerint a helyi lövészklub tagjaként jutott hozzá a puskájához. Azt még vizsgálják az orosz hatóságok, hogy kapcsolatban állt-e ukrán nacionalistákkal. A Krím félszigetet Oroszország 2014-ben csatolta el Ukrajnától, de a nemzetközi közösség nem ismeri el a lépést. A szerdai lövöldözés miatt a Krímben hámnapos gyászt rendeltek el, és fegyveres őrök védik az iskolákat és az óvodákat.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!