2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Külföld

Amerikában is csúcson a második hullám

Ismét drasztikusan nőtt a fertőzöttek száma az Egyesült Államokban. Szakemberek szerint tavaszra a halálos áldozatok száma elérheti az ötszázezret is.

  • Amerikában is csúcson a második hullám

Sokan a vakcina megjelenésében reménykednek, azonban az amerikai Pfizer cég igazgatója egy interjúban azt mondta: jelenleg nem rendelkeznek megfelelő gyártási kapacitással, így a lakosság teljes oltása lassan valósulhat meg. Mivel több országban romlott a járványgörbe, továbbra is korlátozásokkal próbálják megfékezni a vírust.

Április óta nem volt ilyen magas a halálesetek napi száma az Egyesült Államokban mint az elmúlt 24 órában. A koronavírus miatt kórházban kezeltek száma pedig meghaladta a 100 ezret. Járványügyi szakértők előrejelzése szerint ha ilyen ütemben terjed a vírus, februárra az áldozatok száma elérheti az 500 ezret is az országban.

Az egészségügyi dolgozók arra panaszkodnak, hogy a kórházak túlterheltek, emellett nem kapnak megfelelő támogatást sem.

Azonban optimizmusra ad okot, hogy december közepére megérkezhet a vakcina. Erről beszélt New York állam kormányzója is egy online sajtótájékoztatón.

Első körben mindenhol az idősek és az egészségügyi dolgozók kapják meg a vakcinát. A lakosságra többi részére majd csak később kerülhet sor. Úgy tűnik a gyógyszergyártó cégek egyelőre nem tudják lefedni a keresletet.

A vakcina érkezéséig továbbra is szigorításokkal próbálják meg fékezni a vírust. A korlátozások ellenére azonban több országban romlott a járványgörbe.

Törökországban napok óta 30 ezer körül mozog az újonnan regisztrált fertőzöttek száma. Ezért kedd estétől új szabályok léptek életbe. Egész hétvégén, valamint a hétköznap éjszakákon is kijárási korlátozás van érvényben. A mozikat követően a fürdők, uszodák, a masszázsszalonok és a vidámparkok is felfüggesztik működésüket. A maszkviselés lakóhelyen kívül mindenhol kötelező az országban.

Míg a világ nagy része továbbra is küzd a koronavírussal, Kínában mindössze 16 új esetet regisztráltak. Azonban egy nemrég megjelent, CNN által közzétett tanulmány szerint az ázsiai ország nem a valós adatokat közölte a vírussal kapcsolatban. A dokumentum szerint azt is letagadták, hogy bő egy éve már javában tombolt a járvány az országban.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Ekkora árra senki sem számított + videó

Ekkora árra senki sem számított + videó

Halálos áldozatai is vannak a heves esőzéseknek világszerte. Irán, több arab állam és Oroszország is komoly áradásokkal küzd. Ezrek voltak kénytelenek elhagyni lakóhelyüket.
Már a hajós forgalmat is ritkítaná a főpolgármester + videó

Már a hajós forgalmat is ritkítaná a főpolgármester + videó

Tízezer hajós és még ennél is több turizmusban dolgozó megélhetése kerülne veszélybe, ha Karácsony Gergely kitiltja a hajók nagy részét a Dunáról. A Duna-parti Építési Szabályzat tervezett módosítása szerint a jövő évtől tiltanák ki a hajókat a legtöbb kikötőből. A 24 kikötő több mint felét pedig megszüntetnék.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!