2022. 12. 05. Hétfő Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Külföld

Amerika a legfertőzöttebb kontinens a világon

Ismét gyorsul a koronavírus-járvány terjedése a világban a harmadik hullám miatt. Az amerikai Johns Hopkins Egyetem összesítése szerint mintegy 123 millió a fertőzöttek száma, a halálos áldozatoké pedig 2 millió 700 ezer. A fertőzöttek majdnem fele, 55 millió ember Amerikában él. A legfertőzöttebb ország az Egyesült Államok 35 millió fertőzöttel, a második pedig Brazília, 12 millióval.

  • Amerika a legfertőzöttebb kontinens a világon

Az Egyesült Államokban Joe Biden elnökségének 58-napján, pénteken elérte a 100 milliót a beadott vakcinák száma. Az elnök most azt a célt tűzte ki, hogy két és fél hónapon belül a teljes amerikai felnőtt lakosság számára elegendő vakcina legyen az országban.

Az Egyesült Államokban már annyi oltóanyag van, hogy a kormány Mexikóba is szállít a saját készletekből. Persze ez is kevés lesz az oltási kampány felgyorsítására, ezért a mexikói kormány a kínaiakkal is szerződött a Sinovac megvásárlására. A 130 milliós országban egyetlen gyártó termékével szemben sincsenek fenntartások. A cél az, hogy minél többen minél hamarabb oltáshoz jussanak.

Brazília a második legfertőzöttebb ország a világban. Közel 12 millió regisztrált esetet, az áldozatok száma pedig megközelítette a 300 ezret. Rio de Janeiró-ban lezárták a Copacabana strandot, miközben a brazil metropoliszban éjszakai kijárási tilalom is érvényben van.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Radar - Jótékony Mikulás

Radar - Jótékony Mikulás

Gianni és Ördög Nóra műsorvezetők, mikulásként és krampuszként lepték meg a gyerekeket az Ökomenikus Segélyszervezet miskolci intézményében.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Financial Times: Zelenszkij az év embere

Financial Times: Zelenszkij az év embere

Volodimir Zelenszkij lett az Év Embere a Financial Timesnál. Ukrajna elnöke a brit üzleti lap szerint azzal érdemelte ki a címet, hogy az orosz agresszió elleni bátorság és kitartás, valamint a liberális demokrácia zászlóvivőjévé vált.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!